Sama – Filmová premiéra

Sama – Filmová premiéra

Termín: 21.9.2017

21září čtvrtek 19:00

Žánr: film


Film o staré ženě, která zůstala na všechno sama, se odehrává pouze v jejím bytě. 92 letá herečka je jeho jedinou aktérkou. Zájem přátel, rodiny a divadel slábne a tak se rozhodne, že její poslední šancí vrátit se na jeviště, je zprodukovat si představení sama.

Pomocí svého mobilního telefonu zařizuje pronájem sálu, shání režiséra a kolegyni, která by s ní ve hře vystupovala. Objektiv kamery se stává jediným svědkem leckdy zoufalé snahy přesvědčit svět, že za to ještě stojí. Během nelehkého procesu zkoušení ze svého bytu neustále volá o pomoc. Zamýšlí se nad touhou po uznání, smyslem života i blížící se smrtí.

Luba vnímala film SAMA jako svoji poslední práci před kamerou a snažila se v něm popsat posední roky svého života, které prožívala v samotě. Vzhledem ke svému naturelu se ale nevzdala a stále bojovala o seberealizaci.

Když viděla první sestřih filmu, byla nadšená a stala se hlavním motivátorem celého štábu. Neustále všem telefonovala (protože dle jejích slov, když by to nedělala, tak by nikdy nic v jejím životě nevzniklo) a kontrolovala, jak se na dokončení filmu pracuje.

Když jsme jí oznámili, že do filmu koprodukčně vstoupí Česká televize, ležela už delší dobu na LDN. Byla nadšená. Na chvíli se do jejích očí vrátila jiskra, která pomalu vyhasínala. Druhý den nás opustila. Sama ale věděla, že to není na dlouho. Opět se vrátí na jeviště před publikum, které ji tak milovalo.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Sama – Filmová...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (600 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (845 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (869 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (749 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (422 m)