KRUH: Zdeněk Fránek a Piotr Brzoza

KRUH: Zdeněk Fránek a Piotr Brzoza

Adresa:

Praha 1, Charvátova 39/10

Termín: 1.6.2017
Vstupné:

100,-/80,-

1červen čtvrtek 19:30

Žánr: ostatní akcepřednášky architektura


Přední český architekt Zdeněk Fránek a polský architekt Piotr Brzoza vystoupí na červnové přednášce pořádané spolkem KRUH. Jaké architektonické principy používají a jak přistupují k procesu navrhování? Nahlédněte na obě témata jiným pohledem. Přednáškový večer s následnou diskuzí se uskuteční ve čtvrtek 1. června od 19.30 hodin v prostoru DUP39.

Před prázdninovou pauzou přivítá KRUH Zdeňka Fránka, děkana Fakulty umění a architektury na Technické univerzitě v Liberci a autora řady úspěšných realizací. „Zdeněk Fránek patří mezi jedny z mála českých architektů, kteří mají vlastí rukopis. Na architekturu se opravdu divá jiným pohledem, a proto jsme ho pozvali do naše cyklu,“ říká k výběru Marcela Steinbachová.

Ve svém portfoliu má mimo jiné stavbu soukromé galerie v Pekingu, několik církevních staveb jako například Modlitebnu Církve bratrské v Litomyšli nebo Výzkumné centrum ve Slavkově u Brna - objekt laboratoří na vodní ploše opláštěný svislými zahradami. V letošním roce bude jediným českým architektem, který vystoupí v rámci cyklu Jiná perspektiva. Jeho přednáška s podtitulem Příliš viditelná architektura provede po autorových architektonických principech z posledních let. Zobrazí metody někdy protichůdné a zdánlivě si odporující, ale vždy vedoucí k jednotnému pojetí prostoru. Zdeněk Fránek se vyjádří k identifikaci zákonitostí takto tvořeného prostoru.

Druhým hostem přednášky bude polský architekt žijící ve Švýcarsku Piotr Brzoza. Pracoval mimo jiné pro kanceláře b&k+ Brandlhuber v Kolíně nad Rýnem, kteří přijedou na pozvání KRUHu do Prahy v říjnu, a Diener&Diener Architekten v Basileji. Od roku 2011 vede vlastní architektonickou praxi v Basileji. Piotr Brzoza byl nominován polskou porotou na cenu Miese van der Rohe a v architektonických kruzích vzbudil pozornost návrhem domu pro polského konceptuálního umělce Pawela Althamera. Navrhl přístavbu ke stávajícímu domu, na niž přisadil zlatý objekt. Ten odkazuje k umělcově slavné performanci, ve které převlékl aktéry (sociální skulptury) do zlatých kosmických obleků a nechal je cestovat do různých koutů světa a propagovat polskou historii.

Přednáška proběhne ve čtvrtek 1. 6. od 19.30 hodin v prostoru DUP39. Přednáška Piotra Brzozy bude v angličtině bez tlumočení. Vstupenky je možné koupit v předprodeji goout.cz či na místě. Vstupné stojí 100 Kč / 80 Kč pro studenty a důchodce. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

26duben pátek 18:00

Do romantického parku Na Cibulce

, Na tramvajové zastávce Poštovka Ostatní

28duben neděle 13:00

Horním Novým Městem ve stopách Sedmikostelí

, Před kostelem Nanebevzetí Panny Marie a sv. Karla Velikého v Praze na Karlově, Ke Karlovu 453/1 Ostatní

29duben pondělí 16:30

Kafka v ulicích

, Před sochou Hlava Franze Kafky od Davida Černého Ostatní

30duben úterý 18:30

Ubytování v okolí akce KRUH: Zdeněk Fránek a...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (576 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (586 metrů)

The Emblem HotelPraha (614 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (507 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (149 m)