Pure Data Workshop

Pure Data Workshop

Adresa:

Praha 10, Petrohradská 13

Termín: 15.5.2017 24.5.2017
Vstupné:

1500

15kvě - 24kvě celý den

Žánr: ostatní akcepřednáškyWorkshopPerformance


Noise, primitivní obrazce, programování bez kódu. Pokud máte chuť proniknout do zvuku a vizuálu hlouběji, jste zváni na speciální workshopy do Petrohradská kolektiv. Netřeba žádné předchozí znalosti, stačí jen trocha trpělivosti, běžný počítač a zvídavost. Během prezentace proběhne seznámení se základy a terminologií, následovat budou samotné úzce zaměřené workshopy.

15. 5. 18:15 – prezentace: Účastníci této části nepotřebují hluboké předchozí znalosti programování, Pure Data ani žádné vybavení. Měli by mít pouze zájem o subjekt. Seznámení se základy vizuálního programování v Pure Data, zásady workflow, vysvětlení pojmů týkajících se audiovizuálních patchí, ukázky generativních postupů, algoritmické hudby a modulárních syntezátorů.

16. 5. 18:15 – workshop: Účastníci této části a dalších potřebují PC s nainstalovaným software Pure Data Extended verze 0.43.2 a vyšší. Možnost volného stažení v případě komplikací pomoc na místě. Praktický úvod do tvorby patchí v Pure Data. Seznámení se základními postupy tvorby audio a video programů, jejich propojování, a pokud zbyde čas, tak i s dalšími praktikami.

17. 5. 18:15 – workshop + prezentace: Digitální modulární syntezátory v praxi a ukázka analogového moduláru Doepfer. Hostem bude Martin Alačam. Pozornost bude soustředěna výhradně na zvuk, ladění oscilátorů a výrobu virtuálního hudebního nástroje.

22. 5. 18:15 – kolektivní workshop: Vizuální prvky, videomanipulace, 3D, propojení vizuálů s audiem.

23. 5. 18:15 – kolektivní workshop: Shrnutí poznatků do jedné společné instalace a příprava k její prezentaci.

24. 5. 19:00 – veřejná performance: Cílem je vyvinutí rapidních postupů tvorby aplikací pro reálné audiovizuální představení v prostředí Pure Data a jeho odprezentování veřejnosti formou Live Coding Session.

Maximální počet účastníků: 15.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pure Data Workshop

Residence TrafickPraha (1 353 metrů)

Royal Court HotelPraha (1 711 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 793 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 792 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (2.5 km)