Footsbarn Theatre: Cuckoo's Nest

Footsbarn Theatre: Cuckoo's Nest

Adresa:

Praha 5, Štefánikova 57

Termín: 20.6.2017
Vstupné:

450,-

20červen úterý 19:00

Žánr: divadlotragédie


Když ztratíš smích, ztratíš oporu." Ken Kesey

Toto kultovní dílo Kena Keseyho, symbolické postavy kultury šedesátých let, je stále aktuální. Tato výpověď o všech formách diktatury, tato óda na svobodu, na přátelství, tento manifest za právo být odlišný, nás nápadným způsobem oslovuje ještě i dnes. Kdo rozhoduje o hranici mezi normálnosti a šílenství? Proč se přizpůsobovat neudržitelné realitě? Navíc vidíme paralelu se zkušenostmi autora, který v 60. letech vytvořil skupinu "Veselí šprýmaři" a vyrazil na cestu v barevném autobusu testovat hranice existencialismu a svobody. 

Každý si pamatuje vitalitu Jacka Nicholsona ve filmu Miloše Formana a veselé skupinky "vyšinutých", kteří nás tak potěšili. Román je méně znám. Tento nadčasový příběh se soubor rozhodl inscenovat jako bohatou bajku s notnou dávkou drzosti. Silně inspirovaný tématem "nezařaditelný", sdílí Footsbarn s autorem chuť pro divoká a konečná dobrodružství. 

V psychiatrické léčebně je skupina pacientů uvězněna otroctvím dusivého systému. Tito muži zbavení svobodné vůle, jsou zdětinštělí tyranskou vrchní sestrou, která zneužívá jejich slabin. Začíná závratný souboj proložený komickými situacemi, v kterých se střídají dvě síly navzájem si odporující - svoboda a lidská důstojnost proti kontrole a ovládnutí myšlenek. Konec konfliktu přináší katarzi hodnou řecké tragédie.

Footsbarn Travelling Theatre je mezinárodní a multidisciplinární divadelní společnost se sídlem ve Francii. Inscenace prezentované po celém světě na různých místech (ve stanu, v interiéru, venku nebo v ulicích) prolamují svým pojetím jazykové bariéry za užití masek, hudby, loutek, barevných kostýmů a  cirkusového stylu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Footsbarn Theatre:...

Restaurant a hotel NebozízekPraha (592 metrů)

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (962 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (1 256 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (793 m)
Karlův most Karlův most Praha 1 (1 070 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (420 m)