Premiéra + Faun

Premiéra + Faun

Adresa:

Praha 7, Bubenské nábřeží 306/13

Termín: 4.6.2017
Vstupné:

350 – 450

4červen pondělí 20:00

Žánr: divadloTanec


Eastman/Sidi Larbi Cherkaoui: FAUN + 420PEOPLE & Eastman / Sidi Larbi Cherkaoui: PREMIÉRA

Faun:

Faunovo odpoledne (1912) je nejspíš nejznámějším dílem proslulého tanečníka Václava Nižinského spolu s historickou premiérou Svěcení jara (1913). Festival TANEC PRAHA uvádí letos oba tituly ve zcela originálním pojetí. Fauna si vybral Sidi Larbi u příležitosti 100. výročí Ballets Russes a k fenomenálnímu tanečníkovi přidal ještě éterickou Nymfu.

Larbiho Faun je současný, živelný, bezstarostný, stále napůl zvíře a napůl člověk. Debussyho hudba je inspirací i pro současného skladatele, který jí dává další dimenzi. Komplexní dílo, jehož protagonisté zůstávají stejně tak nesmrtelnými archetypy jako osobnostmi ryze současnými.

Premiéra:

Sidi Larbi oslnil publikum TANCE PRAHA již představením Sutra s šaolinskými mnichy (2011). Právě tehdy se poprvé potkal s Václavem Kunešem. O šest let později se neuvěřitelné stává skutkem a tanečníci 420PEOPLE stanou na jevišti bok po boku tanečníků Eastman ve zcela novém díle, které Larbi tvoří právě pro tuto příležitost.

Tvůrčí záběr jednoho z nejvýraznějších talentů současné taneční scény je mimořádný. Vedle buddhismu se pro svá díla inspiroval flamencem, indickým tancem, ale stejně tak vzdal poctu Michaelu Jacksonovi s proslulým Cirque du Soleil, spolupracoval s filmem (Anna Karenina), divadlem i výtvarníky. Nyní poprvé se špičkovým českým souborem.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

12červen středa 19:30

18červen úterý 19:30

Ubytování v okolí akce Premiéra + Faun

Výstaviště HolešovicePraha (1 187 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (2.1 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (2.1 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 964 m)
Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (2.2 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (846 m)