Pragovka 2017... With Wings

Pragovka 2017... With Wings

Adresa:

Praha 9, Kolbenova 616/34

Termín: 8.4.2017 24.5.2017
Vstupné:

dobrovolné

8dub - 24kvě celý den

Žánr: výstavy


Je to vůbec poprvé, kdy se na Pragovce koná výstava takto profesionální a takhle velkých rozměrů. Na ploše téměř 1500 metrů čtverečních, procházejících celou Pragovkou od Jídelny a Kuchyně, nacházející se ve středním bloku druhého patra, přes výstavní prostor v prvém patře, pojmenovaný nyní The White room, kde se pravidelně již několik let konají výstavy, po přízemní Pragovka gallery, propojenou nyní s velkou výrobní halou, nacházející se za ní, bude mít divák možnost seznámit se s širšími soubory autorů, z nichž mnozí jsou již veřejnosti dobře známí, jiní naopak dostávají příležitost vystavit své práce vůbec poprvé.

Někteří z vybraných umělců vytvořili do syrových prostor Pragovky, které měly původně jiný účel, nové instalace, reagující na dané prostředí, další se rozhodli představit ukázky své současné tvorby.

Pod kurátorským dohledem Karla Srpa je ve čtyřech rozsáhlých místnostech Pragovky představen výběr práce z více než třiceti rezidentů místních ateliérů. Výstava je součástí akce Kolben Open- otevřených ateliérů na Pragovce.

Název výstavy je odvozený jednak z charakteru tovární budovy, vyznačují se nestejně dlouhými, hluboko do prostoru vybíhajícími křídly, jednak odkazuje na méně známou skutečnost, že Pragovka není proslulá jen automobily, ale že se v ní vyrábělo i lehké, jednomotorové vrtulové letadlo Praga Alfa.

Vystavující: Kateřina Adamová, Jana Babincová, Tomáš Beňadik, Jan Cileček, Tomáš Džadoň, David Helán, Anežka Hošková, David Hřivňacký, Anna Hulačová, Martina Chloupa, Jakub Janovský, Jan Jírovec, Martin Káňa, Susanne Kass, Kateřina Kociánová, Tadeáš Kotrba, Petra Lacinová, Marie Ladrová, Veronika Landa, Václav Litvan, Matouš marek, Martin Matoušek, Richard Nestler, Lucie Nováčková, Pasta Oner, Robo Palúch, David Pešat, Veronika Přikrylová, Martin Šilhán, Ondřej Roubík, Zuzana Růžičková, Pavel Tichoň, Pavel Trnka, Martin Vlcek, Ladislav Vlna.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pragovka 2017... With...

Wellness Hotel STEPPraha (2.2 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (4.9 km)

Žižkovská televizní věžPraha (5.4 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (5.4 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (6.5 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (4.5 km)