Rolando Villazón a Ildar Abdrazakov v Praze

Rolando Villazón a Ildar Abdrazakov v Praze

Adresa:

Praha 1, Náměstí Republiky 5

Termín: 20.11.2017
Vstupné:

700 - 5 000 Kč

20listopad pondělí 19:30

Žánr: koncertyopera klasika klasická hudba vážná hudba


Mexický a francouzský tenorista Rolando Villazón i ruský basista Ildar Abdrazakov byli již několikrát hosty cyklu agentury Nachtigall Artists Hvězdy světové opery. 

Rolando Villazón v posledních letech vzdal v Praze poctu Verdimu (2013), Mozartovi (2014) a v roce 2015 zde vystoupil s Cecilií Bartoli.

Už řadu let si podmaňuje publikum na celém světě elektrizující jevištní prezentací i báječným smyslem pro humor, díky nimž jsou jeho operní postavy zkrátka neodolatelné. Je nositelem devíti cen ECHO Klassik a francouzského titulu Rytíř Řádu umění a literatury. Před několika lety zahájil také velmi úspěšnou dráhu operního režiséra, spisovatele a moderátora televizních pořadů v Německu, Francii a Británii.

Ildar Abdrazakov patří k nejvýznamnějším světovým pěvcům – basistům. Od svého debutu v milánské La Scale v roce 2001 se ruský pěvec pevně usadil na všech prestižních světových scénách včetně Metropolitní opery v New Yorku, Vídeňské státní opery či mnichovské Bavorské státní opery.

Je rovněž aktivním koncertním pěvcem, představil se mj. i na slavném londýnském festivalu BBC Proms či v newyorské Carnegie Hal. V Praze vystoupil v Praze v roce 2015 na koncertě spolu s Annou Netrebko, Ekaterinou Gubanovou a Aleksandrsem Antonenkem a v roce 2016 na recitále za doprovodu Českého národního symfonického orchestru pod taktovkou Marca Armiliata. 

Na listopadovém koncertě doprovodí oba pěvce Janáčkova filharmonie Ostrava pod taktovkou ruského dirigenta Guerassima Voronkova.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Rolando Villazón a...

Tyn Yard ResidencePraha (304 metrů)

The Emblem HotelPraha (705 metrů)

ValentinskaPraha (827 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (50 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (537 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (921 m)