Právě proto, že jsem Ivan M. Havel

Právě proto, že jsem Ivan M. Havel

Adresa:

Praha 7, Výstaviště 67

Termín: 13.5.2017

13květen sobota 15:00

Žánr: ostatní akce


Slavnostní uvedení knižního rozhovoru z produkce Knihovny Václava Havla Právě proto, že jsem za účasti obou spoluautorů: Ivana M. Havla (tázaného) a filmového a literárního historika Jana Lukeše (tázajícího). 

Podobní, a přece tak jiní. Ivan M. Havel, mladší bratr bývalého prezidenta Václava Havla, jako by v něčem byl skoro jeho dvojčetem, v jiném úplným protikladem.

Potomek slavné podnikatelské rodiny čelil od mládí stejně jako bratr ústrkům komunistického režimu, nakonec se ale i on po svém prosadil. Vystudoval obor automatizace a výpočetní techniky a v roce 1971 získal dokonce doktorát z počítačové vědy na univerzitě v americkém Berkeley.

Normalizace ovšem záhy také jeho uvrhla na index, a tak do plné šíře mohl svou vědeckou erudici rozvinout až po roce 1989, mj. jako dlouholetý ředitel Centra pro teoretická studia při UK a AV ČR a šéfredaktor časopisu Vesmír.

Krom toho je to muž širokých zájmů, pronikavé mysli a jemného humoru, což sám nejlépe prokazuje v sedmi kapitolách knižního biografického rozhovoru, který s ním vedl filmový a literární historik a publicista Jan Lukeš.

Zavede čtenáře do světa nekonvenční osobní, rodinné, politické i filozofické bilance, která se vzpírá všem zavedeným klišé.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Právě proto, že jsem...

Výstaviště HolešovicePraha (0 metrů)

Vila LannaPraha (1 774 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 927 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 984 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (2.1 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 995 m)