16. Islandský den

16. Islandský den

Adresa:

Praha 1, Mariánské náměstí 1

Termín: 8.4.2017
Vstupné:

60

8duben sobota 10:00

Žánr: festivalseverskýcestovatelský


Sobota 8. 4. 2017 se stane pro milovníky Severu a Islandu zvláště malým svátkem, neboť v Městské knihovně v Praze 1 se koná již šestnáctý ročník ISLANDSKÉHO DNE.

Program je rozdělen do dvou částí. Dopoledne objedeme ostrov s kamerou ruce, budeme poznávat známá místa očima geologa a vypravíme se jako obyčejný turista na islandské ledovce a povíme si, co roste na Islandu .

Na závěr si krátce připomene výbuch sopky Bárðarbungy. Odpoledne zažijeme pravé adrenalinové napětí, RR1 budeme absolvovat v třiceti maratonech navzdory větru a dešti, trasu pěšího treku napříč Islandem projedeme na kole, po té prožijeme tři měsíce na trasách cestovní agentury Extreme Iceland a vyvrcholením bude chození po highline s prázdným prostorem pod nohama a krásnou islandskou krajinou kolem.

Mezi oběma bloky si budou moci návštěvníci prohlédnout v předsálí ukázku islandských achátů a jaspisů doprovázenou komentářem odborníka Ing. Jiřího Šury. Jako vždy bude na místě i mini stánek s nabídkou knih od islandských autorů a českých autorů píšících o Islandu, stejně tak jako výběr průvodců a map pro cestovatele. Dostatek prostoru bude i na individuální cestovatelské rady a konzultace s odborníky.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce 16. Islandský den

ValentinskaPraha (52 metrů)

The Emblem HotelPraha (75 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (90 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (208 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (244 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (608 m)