Mladí Ladí Jazz 2017 – Bill Laurance

Mladí Ladí Jazz 2017 – Bill Laurance

Adresa:

Praha 5, Ke Sklárně 15

Termín: 8.4.2017
Vstupné:

100 – 550

8duben sobota 20:00

Žánr: koncertyJazzMladí Ladí Jazz

Umělci: Bill Laurance


Poprvé se v Praze představí se svým sólovým projektem dvojnásobný držitel ceny Grammy, anglický klavírista a zakládající člen oceňovaného brooklynského jazzového kolektivu Snarky Puppy, Bill Laurence. Bill Laurence ve své ničím neomezené kreativitě razí cross-žánrovou jazzovou tvorbu, která si vypůjčuje tu z elektronické hudby, tu z funku, jindy zase z klasických klavírních aranžmá.

Je zbytečné přemýšlet, jestli je jeho hudba soulovou zpovědí, progresivním rockem, ambientní koláží nebo vizuálně evokativním soundtrackem. Bill Laurence taví žánry umně a libovolně a odlévá z nich melodie natolik nakažlivé, že o charakteru hudby, která se dostává pod kůži, nemá ve výsledku cenu polemizovat.

Jako klavírista, skladatel, aranžér a producent spolupracoval Bill Laurence například s Bobbym McFerrinem, trip-hopovým triem Morcheeba, saxofonistou Chrisem Potterem, či kytaristou Lionelem Louekem. Od roku 2014, kdy vydal své první sólové album, má na svém kontě již tři desky. Na té poslední s názvem Aftersun vydané loni na jaře s ním spolupracovali i parťáci ze Snarky Puppy, basový kytarista Michael League a bubeník Robert „Sput“ Searight.

Bill Laurance je britský klavírista a skladatel. Tento světově uznávaný multiinstrumentalista, skladatel a producent, jehož časopis The Guardian označil za „jazzového maestra“ dosud vydal 4 alba a jako sólový klavírista procestoval...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mladí Ladí Jazz 2017...

VIPliving HouseboatPraha (1 036 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 777 metrů)

Villa Seven HillsPraha (2.1 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (3.2 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (1 776 m)