Fyzické a taneční divadlo pro všechny věkové kategorie

Fyzické a taneční divadlo pro všechny věkové kategorie

Adresa:

Praha 1, Na Poříčí 26

Termín: 14.2.2017 16.5.2017
Vstupné:

2000

14úno - 16kvě celý den

Žánr: ostatní akcePro dětiWorkshop


„Náš ateliér je založen na přirozeném pohybu, dětské fantazii a vědomé práci s tělem. Prostřednictvím improvizací, přirozeného pohybu a hudby budeme rozvíjet osobité vnímání pohybu každého dítěte. Společné objevy propojíme v zážitek, který umožní dětem poznat spontánní radost z tance.“ Veronika a Marta

Veronika Kacianová, tanečnice, pedagožka, je absolventka Konzervatoře Duncan centre, bakalářského studia pražské HAMU v oboru taneční věda a stáže na univerzitě pro umění Folkwang v Essenu. Jako interpretka se pohybuje na taneční scéně od roku 2002. Spolupracovala s uměleckým uskupením TOW, Divadlem bratří Formanů, Jánem Mančuškou a jinými. Stejnou dobu se věnuje taneční pedagogice. Na Konzervatoři Duncan Centre vyučovala v letech 2002–2010 techniku Duncan a taneční tvorbu, zároveň vyučovala v tanečním Studiu Evy Blažíčkové. V roce 2008 vedla taneční workshop na Anatolské univerzitě in Eskišehiru v Turecku. Vede taneční obor na základní umělecké škole Harmonie v Dejvicích.

Marta Trpišovská, tanečnice, pedagožka a choreografka, absolvovala Konzervatoř Duncan Centre, bakalářská studia taneční vědy na HAMU a tanec a výtvarné umění uměním na univerzitě Brightonu. Na české taneční scéně se pohybuje od roku 2001. Je zakládající členkou taneční skupiny Nanohach. Jako autorka obdržela II. a III. cenu na mezinárodní choreografické soutěži Cena Jarmily Jeřábkové a několik nominací na cenu Sazky. Choreograficky spolupracovala s divadly Nablízko, Minor a Divadlem bratří Formanů. Pedagogickou praxi získala především na Konzervatoři Duncan Centre, kde vyučovala současný tanec a tvorbu. V letošním roce vytvořila společně s Leou Švejdovou a Nanohach autorské představení Den a noc a noc a den. Jako choreografka a interpretka se podílela na novém projektu Dagmar Peckové Cabaret Epoque. V rámci Centra choreografického rozvoje SE.S.TA. se podílí na projektu Škola tančí.

Všechny ateliéry probíhají ve Studiu Divadla Archa: Zlatnická 8, Praha 1. První hodina všech ateliérů je zdarma. Pro sourozence, manželské páry a při platbě obou semestrů předem je možno požádat o slevu. Všechny ateliéry jsou završeny veřejnou prezentací v Divadle Archa.

Lekce probíhají každé úterý.

Kontakt: Jana Svobodová, umělecká vedoucí Archa.lab, jana.svobodova@divadloarcha.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Fyzické a taneční...

Tyn Yard ResidencePraha (723 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 139 metrů)

ValentinskaPraha (1 263 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (518 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (988 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 385 m)