70 %
Iago

Iago

Adresa:

Praha 1, Náměstí Republiky 4

Termín: 20.9.2017
Vstupné:

290 – 690

20září sobota 18:00

Žánr: divadloDramaMuzikál


Iago. Největší láska, největší zrada.

Geniální klasické milostné drama, moderně zpracované a přenesené hudbou do žhavé současnosti. Vyprávěné tak, jak ho prožívá Shakespearův nejslavnější zloduch. Iago. Budete ho milovat.

Janek Ledecký a jeden z nejslavnějších světových muzikálových režisérů Američan Robert Johanson přicházejí s nečekaným a velmi atraktivním uchopením klasiky. Othello, Desdemona, Iago a jejich nejbližší se přesouvají ze Ženevy do pevnosti Citadel na Středním východě. Tam, kde se nevěra trestá ukamenováním.

Nepropásněte jedinečnou příležitost vidět tento původní muzikál, který je s velkým úspěchem uváděn od září 2016 v Bratislavě. Do pražského Divadla Hybernia se přesouvá na období od září 2017 do června 2018.

Ve světové muzikálové historii existuje jenom jeden úspěšný pokus o převyprávění Shakespearova Hamleta hudbou. Za projektem Hamlet The Rock Opera stojí právě tato dvojice: český skladatel a textař Janek Ledecký a americký režisér a dramatik Robert Johanson. Hamlet vyrazil na svou vítěznou dráhu v roce 1999 v Praze a kromě USA sbírá trofeje v Evropě i Asii. Počet jeho repríz už se blíží dvěma tisícům. A počet diváků už překročil jeden milion. I to je důvodem, proč Robertovi Johansonovi nedalo tolik práce přesvědčit Janka, aby se společně pustili do muzikálového přepisu dalšího Shakespearova dramatu, které se stalo symbolem lásky zničené ďábelskými intrikami a chorobnou žárlivostí současně.

William Shakespeare napsal drama Othello, mouřenín benátský pro divadlo Globe v roce 1603. Od té doby spatřil Othello světla ramp ve stovkách nastudování a v tisících repríz po celém světě. Dočkal se také šesti slavných filmových přepisů. Jediným zdařilým pokusem interpretovat Othella hudbou byla zatím Verdiho klasická opera z roku 1887.

Hudba, libreto, české texty: Janek Ledecký
Libreto, dramaturgická spolupráce: Robert Johanson
Hudební spolupráce, aranžmá, hudební režie: Michal Kovalčík
Scéna: Martin Černý

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Iago

Tyn Yard ResidencePraha (347 metrů)

The Emblem HotelPraha (742 metrů)

ValentinskaPraha (864 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (67 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (571 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (931 m)