Festival íránských filmů

Festival íránských filmů

Adresa:

Praha 1, Vodičkova 41

Termín: 10.1.2017 15.1.2017

10led - 15led celý den

Žánr: festival


Festival íránských filmů se po roce opět vrací. Stejně jako v uplynulých letech zůstává i šestý ročník věrný své tradici v každoročním rozšiřování programu i míst konání. Hlavní část festivalu se uskuteční v Praze od 10. do 15. ledna 2017 – tradičně v kinech Světozor, Lucerna, Bio Oko, Royal a nově také Kině Pilotů. Poté se festival od 17. do 18. ledna přesune do brněnského Kina Scala a od 19. do 21. ledna do bratislavského Kina Lumiére.

Mnoho filmů z nadcházejícího festivalu bude na začátku roku 2017 uvedeno v České a Slovenské republice premiérově. U některých filmů půjde navíc o premiéru středoevropskou

Festival íránských filmů byl založen v Praze v roce 2011 se záměrem představit každoročně českým divákům to nejlepší z íránské kinematografie. Tento projekt se nadále rozrůstal, a nyní je festival platformou pro další formy íránského umění, jako je například hudba, divadlo, výtvarné umění a grafický design. Tyto kulturní akce jsou nyní pořádány během celého roku. Jejich cílem je nabídnout široké veřejnosti možnost seznámit se s íránským uměním a kulturou i mimo dobu konání filmového festivalu.

Během své existence přilákal festival na 18 000 diváků na filmy a doprovodné akce uváděné v některých z nejprestižnějších prostor v Praze, Brně a Bratislavě, jako jsou Kino Světozor, Kino Lucerna, Bio Oko, Divadlo Disk, Galerie Langhans, Royal, Kino Lumiere, Kino Scala, Kino Film Europe či Kino Lumière.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Festival íránských...

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 189 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 592 metrů)

Residence TrafickPraha (2.2 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 602 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (3.4 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (2.2 km)