Café Chalupecký: Pablo Helguera – The Mayfly Conference

Café Chalupecký: Pablo Helguera – The Mayfly Conference

Adresa:

Praha 7, Dukelských hrdinů 47

Termín: 9.12.2016

9prosinec pátek 17:00

Žánr: ostatní akcekonference


Café Chalupecký: Pablo Helguera – The Mayfly Conference Performance Pabla Helguery ve spolupráci s českými umělci bude mít podobu hodinové konference věnující se problematice sociálně angažovaného umění. Název události (navazující na The Mayfly Manifesto z roku 2013) odkazuje k mimořádně krátké délce jepičího života, jež je metaforou pomíjivého zážitku z konkrétní umělecké akce, která ovšem může mít dlouhodobé následky.

Helguera tak vyjadřuje napětí mezi časem a zkušeností příznačné právě pro sociálně angažované umění, jehož kvality se významně odvíjí od množství času investovaného do konkrétního projektu. Pablo Helguera (1971, Mexico City) je umělec pracující s širokým rejstříkem výrazových prostředků – od sochy přes kresbu a instalaci po performance a literární fikci. Ve své tvorbě se opakovaně věnuje oblasti historie, etnografie, společenské praxe či vzdělávání. Od 90. let působil také v edukačních odděleních řady prestižních amerických muzeí.

Svou tvorbu představil např. v Guggenheimově muzeu v New Yorku, Kunsthalle Osnabrück v Německu, Hirshhornově muzeu ve Washingtonu, v The Kitchen v New Yorku, v Museo de Arte Moderno v Mexico City, nebo na Manifesta 11 v Curychu. Je také autorem řady knižních publikací včetně sbírek Artoons 1,2 a 3, komiksů glosujících současný umělecký provoz. Je držitelem ocenění International Award of Participatory Art (Boloňa 2011). Žije v New Yorku a Mexico City.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Café Chalupecký: Pablo...

Výstaviště HolešovicePraha (435 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 552 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 815 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 577 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 778 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 708 m)