Haken (UK) v Praze

Haken (UK) v Praze

Adresa:

Praha 5, Zborovská 7

Termín: 6.4.2017
Vstupné:

330,- až 400,-

6duben čtvrtek 20:00

Žánr: koncertymetal


Britští metalisté Haken se stali pojmem na progrockové scéně od vydání svého třetího alba 'The Mountain' v roce 2013. V dubnu letošního roku vydali své čtvrté album 'Affinity' a téměř na rok přesně od jeho vydání ho 6.dubna představí živě v pražském Futuru. Vstupenky za 330,- Kč + poplatky budou v prodeji od 23.listopadu. Na místě v den koncertu za 400,- Kč.

Nová deska 'Affinity' nese výrazný rukopis hudby osmdesátých let. “Každý ví, že sedmdesátá léta byla pro prog rock velice důležitá,” vysvětluje kytarista skupiny Charles Griffiths. “Dřív nás ovlivňovaly kapely jako Gentle Giant, ale tentokrát nás víc inspirovalo následující desetiletí - alba '90125' od Yes, 'Toto IV’ nebo od King Crimson ‘Three of a Perfect Pair’, dokonce i hudba Vince DiColy k filmu ‘Transformers The Movie’. Milujeme zvuk, který přinesli - klávesy a bicí, a ten prolíná celé album ‘Affinity’, ale hlavně skladbu ‘1985’. "

Kapelu v roce 2007 založili Richard Henshall (kytary/klávesy/doprovodné vokály) a Ross Jennings (zpěv), ale nové album vzniklo společným přičiněním všech členů skupiny.

Klávesista Diego Tejeida vzpomíná: “Opět jsme si na mix a mastering vybrali Jense Bogrena a studio Fascination Street Studios (Opeth, Devin Townsend, Between The Buried And Me). Je to úplný čaroděj ve svém oboru!”

Kromě členů skupiny na 'Affinity' hostuje zpěvák Leprous Einar Solberg v patnáctiminutové epické skladbě 'The Architect' s mnoha různými aranžmá - od metalu přes atmosferickou část k velkolepému hudebnímu finále.

“Jsme si jisti, že tahle deska je krokem vpřed, ale zároveň si Haken drží svůj styl, který uspokojí naše starší fanoušky.”

Progressive Music Planet albu udělil deset hvězd z deseti a nazval album "jasným adeptem na desku roku".

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Haken (UK) v Praze

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (789 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (1 087 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 541 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (916 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 061 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (762 m)