Se psem mě baví svět

Se psem mě baví svět

Adresa:

Praha 20, Skorkovská 2457

Termín: 2.12.2016 22.12.2016

2pro - 22pro celý den

Žánr: výstavydesign


Se psem mě baví svět zachraňuje týraná a opuštěná zvířata, Weronika Gray je úspěšná umělkyně a díky jejich spojení vznikl nápad charitativní výstavy, která bude slavnostně zahájena 2. prosince v KARE design.

Výstava bude současně dražbou a bude probíhat až do 22. prosince. Veškeré finance se z tohoto projektu putují na transparentní účet a rozdělují se do dočasných domovů a na projekty, jakými jsou například pojízdná veterina, osvěta o množírnách, výstavba dalších prostorů pro zachráněná zvířata a v neposlední řadě invalidní vozíčky pro psy.

Projekt Se psem mě baví svět vznikl před několika měsíci, kdy si několik přátel, kteří se dlouhodobě zabývají ochranou zvířat řeklo, že vytvoří platformu, která bude bojovat proti týrání psů, množírnám a zachraňovat psí osudy. V tento moment se projekt těší velkému množství zachráněných zvířat, a to i díky velké podpoře fanoušků, kdy jen na facebooku společně pomáhá více jak 4200 lidí.

„Všechny naše kroky jsou zaměřeny na hledáním cesty k dobrému konci, ať už nalezením nového domova, proplacením nákladu za případný veterinární zákrok a podobně,“ říká zakládající členka projektu Kateřina Nováková.

Weronika Gray se spojila s organizátory projektu Se psem mě baví svět, kterým následně vymyslela a vytvořila logo a také začala pomáhat jako příležitostný grafik. Pomalu začala snít o větší výstavě na podporu tohoto projektu, projektu lidí, které baví se psem svět. Na celé léto se zavřela v bytě a začala malovat.

 „Po škole jsem se začala živit jako fotograf a protože miluju zvířata, často jsem fotila i pejsky. Mám úžasné kamarádky, které mi propůjčovaly své miláčky, a mě najednou přišlo líto, že někteří pejsci mají tolik lásky a jiní se choulí v kotci útulku sami a opuštění. Sama bych si jich vzala domů tolik, že by nešli zavřít dveře od bytu, ale to bohužel nejde. A v tom samém okamžiku mi svitlo, já přeci můžu dál pomáhat,“ komentuje důvod svého zapojení do projektu Weronika Gray.

Slavnostní zahájení výstavy a projekt Se psem mě baví svět přijde svým zpěvem podpořit i Aneta Galis z Prague Conspiracy

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce Se psem mě baví svět

Wellness Hotel STEPPraha (6.6 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (9 km)

Residence TrafickPraha (9.5 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (9.5 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (10.9 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (8.9 km)