Festival asijských filmů Filmasia 2016

Festival asijských filmů Filmasia 2016

Adresa:

Praha 1, Vodičkova 36

Termín: 7.12.2016 10.12.2016

7pro - 10pro celý den

Žánr: festival


Festival asijských filmů již podvanácté nabídne největší hity z Dálného východu.  Letos festivalu bude dominovat korejsky krvavá zombie night! Diváci se mohou těšit ale i na nejvýraznější současné snímky z Jižní Koreje, Tchaj-wanu, Japonska a Číny.

Filmasia letos již po dvanácté představuje dynamickou tvář současné asijské kinematografie. Festival zahájí ve středu 7. prosince korejský program. Korea je letos zastoupena hned několika filmy různých žánrů, zahajovací večer však bude patřit historickému dramatu Doba temna, který vypráví příběh z doby japonské okupace Koreje. Napínavý vlastenecký thriller natočil mistr originálních žánrových variací Kim Jee-woon, režisér filmů Viděl jsem ďábla nebo Hodný, zlý a divný, který do hlavních rolí obsadil populární herce Song Kang-hoa a Gong Yooa.

Na tchajwanskou kinematografii se diváci mohou těšit ve čtvrtek 8. prosince, kdy bude promítnut film Assassin, drama zasazené do Číny 9. století s vizuálně omračujícími prvky žánru wuxia, kterým se po několika letech na festivalovou scénu vrátil veterán Hou Hsiao-hsien. Druhým filmem čtvrtečního večera bude čínský válečný film 1942, kde další ze svých kombinací výpravných historických spektáklů a emotivních melodramat rozvíjí přední čínský hitmaker Feng Xiaogang, režisér snímků Hrdinové války a Následky otřesu. Ten na motivy skutečných událostí vypráví o hladomoru, který vypukl v Číně v provincii Henan během zimy 1942.

Pátek 9. prosince bude patřit hlavnímu tématu celého festivalu – korejskému hororu. Filmový večer zahájí mysteriózní horor Kvílení, ve kterém se policista snaží vyšetřit sérii záhadných vražd, které se objevily v malém městečku nedaleko Soulu. Jedná se o napjatě očekávaný třetí celovečerní film režiséra Na Hong-jina, jehož předchozí bravurní atypické thrillery Bílé maso a Žluté moře jej vynesli mezi špičku korejských populárních režisérů bedlivě sledovaných mezinárodními festivaly. Hlavním filmem pátečního večera však bude zombie thriller Vlak do Pusanu. Otec a dcera se v něm ocitají ve vlaku, ve kterém pasažéry velmi rychle mění smrtelný virus na lidské maso požírající stvůry. Tento blockbuster hned po svojí premiéře ovládl přední příčky návštěvnosti po celé Asii a byl oceňovaný i na letošním festivalu v Cannes. Na něj poté naváže drsný animovaný film etablovaného korejského animátora Yeon Sang-hoa Stanice Soul, který ho dějově předchází.

Poslední den festivalu, sobota 10. prosince, bude věnována japonským filmům a filmům s japonskou tématikou. Animovaný film Červená želva, koprodukovaný věhlasným studiem Ghibli, divákovi ukáže, že někdy nejsou potřeba slova, aby se vyjádřily hluboké myšlenky a film vstupuje v prosinci do české kinodistribuce. Po něm bude následovat Komorná, thriller plný zvratů prodchnutý podmanivou erotickou atmosférou a zasazený do japonsko-korejských reálií 30. let 20. století, v režii korejského mistra Park Chan-wooka, který bodoval na festivalu v Cannes a stal se nejprodávanějším filmem Koreje. Dvanáctou Filmasii pak zakončí japonsko-hongkongský romantický film Láska v Minami.

Festival pořádá společnost Axman Production za podpory Ministerstva kultury a zastupitelských úřadů.

12. Filmasia: 7. - 10. 12. 2016, kino Lucerna 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Festival asijských...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (674 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (693 metrů)

The Emblem HotelPraha (734 metrů)