Noc divadel: Třetí lež

Noc divadel: Třetí lež

Adresa:

Praha 5, Ke Sklárně 15

Termín: 19.11.2016

19listopad sobota 15:00

Žánr: divadlozdarma


Scénář vychází z románové trilogie maďarské autorky Agoty Kristof - Velký sešit, Důkaz a Třetí lež. Dospívající dvojčata přiveze matka z Velkého města na venkov k babičce, které sousedé neřeknou jinak než Čarodějnice. Je válka, ve městě není co jíst.

Brzy se ukáže, že život s babičkou na kruté vesnici může být pro dvojčata životu nebezpečnější než bomby dopadající na město. Chlapci, vykazující se mimořádně racionální inteligencí najdou způsob, jak bez úhony přežít. Surovost světa, který je obklopuje, je třeba pochopit, vzít ji za svou, a přelstít ji. Existuje nějaký návod, jak bez výčitek zabít člověka? Kde se v člověku bere chuť vzít spravedlnost do vlastních rukou a jednat?

Je potřeba se vyvarovat fascinace zlem a nebo se naopak nechat zlem opojit, učinit ze sebe monstrum, které má odvahu se vzepřít veškerým mravním zábranám? Podle knih „Velký sešit, Důkaz, Třetí lež“ od Agoty Kristof, jež původně publikoval Editions du Seuil v Paříži. Autorce se za toto dílo, vykazující se úsečným, chladným a čistým stylem, až na kost oproštěným od zbytností, dostalo několika literárních ocenění a přineslo jí světový věhlas. Hraje: Jakub Gottwald Režie: Aleš Čermák Dramaturgie: Matěj Samec Hudba: Matouš Hejl Foto: Michal Ureš Speciální poděkování Petru Skalovi VSTUP ZDARMA REZERVACE NUTNÁ

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Noc divadel: Třetí lež

VIPliving HouseboatPraha (1 036 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 777 metrů)

Villa Seven HillsPraha (2.1 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (3.2 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (1 776 m)