Svatomartinská slavnost na Náměstí Jiřího z Poděbrad

Svatomartinská slavnost na Náměstí Jiřího z Poděbrad

Adresa:

Praha 3, Náměstí Jiřího z Poděbrad

Termín: 11.11.2016
Vstupné:

zdarma

11listopad pátek 11:00

Žánr: gastrofestivalslavnosti


Na svatého Martina, tedy 11. listopadu 2016 v 11:11 hodin, ožije pražské náměstí Jiřího z Poděbrad  Svatomartinskou slavností. Vybraní vinaři představí svá mladá vína, kuchařští mistři budou servírovat Svatomartinskou husu a sám svatý Martin přijede na bílém koni. Pro návštěvníky bude připraven také bohatý doprovodný program v podobě hudby, dětských aktivit a dalších. Pořadatelem akce je Městská část Praha 3. Celá akce pokračuje do odpoledních hodin a končí úderem 20. hodiny.

Pro Žižkov jde již o tradiční akci. Šestý ročník slavnosti, připomínající tradice a zvyklostí, které se vážou ke dni svatého Martina. Na náměstí Jiřího z Poděbrad bude probíhat degustace mladých vín ze sklípků více než dvaceti vybraných českých vinařů. K tomuto dni již neodmyslitelně patří také pečení Svatomartinské husy. Tu pro návštěvníky slavnosti připraví vybraní šéfkuchaři. Ve velkokapacitním stanu bude připravena kuchyně, ve které každý zájemce dostane plnohodnotnou porci husy s poctivými knedlíky. Jestli si na tradičním pokrmu pochutná přímo na místě nebo v klidu domova, je na každém z nich.

"Celá slavnost je velkou sousedskou sešlostí, chceme pozvat občany naší městské části na tradiční husu a sklénku dobrého vína. Vítáni jsou samozřejmě i obyvatele ostatních městských částí, kteří alespoň uvidí, jak je to u nás fajn," řekla o akci starostka MČ Praha 3, Vladislava Hujová.

Kromě toho na náměstí v centru Prahy dorazí také samotný svatý Martin na bílém koni. Jestli s sebou přiveze i očekávanou sněhovou nadílku, to se musí návštěvníci nechat překvapit sami. Na připraveném podiu pak vystoupí cimbálová muzika Michal Horsáka, František Nedvěd mladší a Hod Dog Band a další. Pro děti bude připraveno loutkové divadelní představení a výtvarné dílny. Vstup na slavnost je zcela zdarma.    

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Svatomartinská slavnost...

Žižkovská televizní věžPraha (271 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (666 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 526 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (269 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 890 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 781 m)