Viliam Poltikovič: Brána Smrti

Viliam Poltikovič: Brána Smrti

Adresa:

Praha 1, Řetězová 7

Termín: 29.11.2016
Vstupné:

180

29listopad úterý 19:00

Žánr: ostatní akcebesedaduchovní


Promítání dosud nezveřejněných částí dokumentu aneb co jste ani v televizi, ani na besedách ještě neviděli. Beseda.

Viliam Poltikovič je režisér a kameraman, který se celoživotně věnuje točení dokumentů zejména s duchovní tematikou. Procestoval téměř všechny kontinenty, navštívil mnoho míst, která označujeme jako posvátná, setkal se s místními lidmi a prostřednictvím svých snímků tak pomáhal a pomáhá českému divákovi rozšiřovat si obzory na poli duchovní tematiky.

Brána smrti je třináctidílný cyklus, který odvysílala Česká televize v minulém roce. Zpracovává téma smrti a umírání, avšak ze zcela jiného úhlu pohledu, než je běžné. Většina lidí má ze smrti strach, je to pro ně téma depresivní, je to až tabu. V seriálu však poznáme, že lidé napříč historií i kulturami většinou pojímají život a smrt jako proměny našeho věčného bytí. K pokračování života po smrti se hlásí i mnozí moderní vědci a odborníci. V seriálu zaznívají výpovědi nejen jejich, ale i běžných lidí, kteří se se smrtí setkali, i mnoha význačných osobností, jako jsou např. dalajlama, Stanislav Grof, R. Moody a další. Zároveň cyklus nabízí inspiraci, jak se vypořádat s odchodem blízkých, jak se připravit na vlastní smrt i jak vlastně žít.

Je tomu už rok, co Viliam v Art Space poprvé promítl dosud nezveřejněné části dokumentu. Nebyly to však zdaleka všechny, proto se nyní setkáme znovu, abychom zhlédli další (na minulém obsahu nezávislé) části dokumentu a pobyli spolu s Viliamem v komorním prostředí Art Space. Promítání bude následovat beseda.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Viliam Poltikovič:...

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (158 metrů)

ValentinskaPraha (216 metrů)

The Emblem HotelPraha (228 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (225 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (272 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (411 m)