Alaverdi - křest singlu

Adresa:

Praha 7, Plynární 1096/23

Termín: 8.11.2016

8listopad úterý 20:00

Žánr: koncertypopmetal křest party


V novém fermentačním manifestu Alaverdi, litevského zjevení z Prahy, si zahrají hammondy i krabička Kirka Hammetta z Metallicy. Výzva je jasná - Unleash the beast of yeast! Skupina Alaverdi se objevila v Praze před devíti lety - podle všeho přišla z lesů někde na litevsko-běloruské hranici.

Říkají, že hrají z prosté potřeby šířit do světa pozitivní vibrace, nicméně bratři Edagaras a Vytautas Vasiliasovi a basista Marius Miškinis servírují dobro poměrně zostra, stylem, který sami označují jako mantracore. V současnosti vysílají do světa singl a klip Fermentation Nation z připravované čtvrté desky. Album vznikající ve spolupráci s producentem Ondřejem Ježkem ve studiu Jámor vyjde již příští rok.

LYRIC VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=VN5zV93yC3I Fermentation Nation se svou závažnou tematikou staví směle po bok dřívějším hudebním výzvám Recycle or Die!, Make the Poor Rich, (It’s OK That) You’re Gay nebo Vegetarian Superman. Poprvé přijdou ke slovu také hammondy. Není bez zajímavosti, že kytarista Edgaras nahrál shodou okolností své party na prototyp kytarového efektu, který patřil samotnému Kirku Hammettovi z Metallicy.

“Fermentovat se dá skoro všechno. Tenhle do-it-yourself přístup k životu je hrozně jednoduchý a dobrý. Ať už se rozhodnete vyrábět cider, víno, nebo jen kvašenou zeleninu, začněte s tím letos”, říká k singlu frontman Edgaras Vasilias. “Připadalo nám, že je na čase do světa zvolat – ‘Vypusťte kvasnice! Unleash the beast of yeast!'”, dodávají svorně členové kapely. Singl vychází na domácím labelu Tranzistor v digitální distribuci firmy Supraphon. Alaverdi ho pokřtí koncertem v pražském klubu Cross 8. listopadu, jako host vystoupí hardcorové Děti deště.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

28březen čtvrtek 20:00

29březen pátek 18:30

29březen pátek 20:30

Ivo Blahunek

, Malostranské náměstí 21 Koncert

1duben pondělí 21:00

Tonya Graves Band

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

Ubytování v okolí akce Alaverdi - křest singlu

Výstaviště HolešovicePraha (898 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (2.6 km)

Vila LannaPraha (2.7 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.6 km)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (2.8 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 723 m)