Tabu

Tabu

Adresa:

Praha 1, Josefská 6

Termín: 3.11.2016

3listopad čtvrtek 19:15

Žánr: film


r. Miguel Gomes, Portugalsko, 2012, 110' Vítězný film 62. ročníku Berlinale (Cena kritiky, Cena Alfreda Bauera) Vencedor 62. Berlinale (Prémio Alfred Bauer; Prémio da Crítica) Marnotratná Aurora a dobrosrdečná Pilar nemají mnoho společného. Když však do hry vstoupí záhadný muž jménem Gian Luca Ventura, jenž před padesáti lety změnil život Auroře, dostane nový směr i každodenní existence Pilar.

Co se stalo v jedné z portugalských kolonií mezi mužem a ženou a jakou roli v tom všem hraje krokodýl, který mlčenlivě prochází všemi dekádami? Snímek, jehož název je shodný s klasickým titulem od F. W. Murnaua, hledá poetiku mimo jiné právě ve starých filmech, které ale nikdy přímo necituje. Režisér nevolí cestu přímého následování stylu, ale pátrá po esenci filmů z 20. a 30. let, jimiž se inspiruje stejně jako vyprávěním pamětníků.

Cenami ověnčený film jednoho z nejvýraznějších současných portugalských režisérů. V portugalštině s portugalskými titulky. Uma idosa temperamental, a sua empregada cabo-verdiana e uma vizinha dedicada a causas sociais partilham o andar num prédio em Lisboa. Quando a primeira morre, as outras duas passam a conhecer um episódio do seu passado: uma história de amor e crime passada numa África de filme de aventuras. Em português, com legendas em português

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

13červen čtvrtek 19:00

Veselé Velikonoce

, Václavské náměstí 43 Film

9duben úterý

Ubytování v okolí akce Tabu

The Golden Wheel HotelPraha (480 metrů)

ValentinskaPraha (797 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (797 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (355 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (474 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (839 m)