Nezapomínáme!

Nezapomínáme!

Adresa:

Praha 1, Hradčanské Náměstí

Termín: 17.11.2016

17listopad čtvrtek 14:00

Žánr: ostatní akcesetkáníbenefice


Akce je řádně nahlášena.

Událost bude součástí Festivalu svobody: http://www.festivalsvobody.cz/program/

Prohlášení: Sedmnáctého listopadu si opět připomeneme události, na které nesmíme zapomenout. Prvním je připomenutí obětí mladých studentů z roku 1939, kteří přišli o život rukou nacistů nebo byli za vyjádření svého názoru odvezeni do koncentračních táborů. Ještě v noci ze 16. na 17. listopad došlo k rozsáhlému zatýkání českých studentů v Praze, v Brně a v Příbrami.

Studenti zatčení gestapem a jednotkami SS v Praze byli dopraveni do ruzyňských kasáren, kde došlo i k popravě 9 představitelů studentských organizací. V roce 1941 v Londýně se tento den, při příležitosti druhého výročí těchto událostí, stal Mezinárodním dnem studentstva. Druhým je připomenutí 17. listopadu 1989. Veřejná bezpečnost a příslušníci Lidových milicí tehdy na Národní třídě brutálně zasáhli proti pokojné demonstraci studentů. Tento den se následně stal počátkem boje za svobodu a demokracii.

Nesmíme však zapomenout i na aktuální dění. 17. listopadu 2015 se prezident Miloš Zeman sešel na jednom pódium s extremistou Martinem Konvičkou, který už dlouhodou dobu šíří paniku mezi občany. Na albertov pak jeho ochranka nepustila vysokoškolské studenty a profesory. Nesmíme zapomenout na semínko nenávisti, které tu neustále zasévají islamofobní spolky, populisté a Kreml. Jako příklad jde zmínit jarní poškození kaváren a obchodů v Praze. No a v neposlední řadě nesmíme zapomenout ani na budoucnost.

Tvrdíme, že lidi nelze dělit podle rasy, národnosti, či náboženství. Sníme o budoucnosti, kde lidi nebudou diskriminováni za vyjádření názorů, za to, jakou barvu pleti mají či za to, co nosí na hlavě. Sníme o České republice sebevědomé, ale i tolerantní a demokratické.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Nezapomínáme!

Žižkovská televizní věžPraha (271 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (666 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 526 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (269 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 890 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 781 m)