Loni v Marienbadu I Před tabulí se Šárkou Gmiterkovou

Loni v Marienbadu I Před tabulí se Šárkou Gmiterkovou

Adresa:

Praha 1, Alšovo nábřeží 12

Termín: 13.10.2016
Vstupné:

zdarma

13říjen čtvrtek 18:00

Žánr: ostatní akcezdarma


Ve čtvrtek 13. října začíná nový cyklus prezentací Před tabulí! První přednášející bude filmová teoretička Šárka Gmiterková, která pohovoří o filmu Loni v Marienbadu. Zaměří se také na kostýmní návrhy od Coco Chanel a obecný vztah filmu k módě.

ŠÁRKA GMITERKOVÁ působí jako interní doktorandka Ústavu filmu a audiovizuální kultury FFMU v Brně. Věnuje se výzkumu filmových hvězd a teorii herectví; dále se specializuje na problematiku filmového kostýmu, melodrama a genderovou teorii. Pravidelně přispívá do časopisu Cinepur, kulturního čtrnáctideníku A2 a odborného periodika Iluminace; v zahraničí publikovala v časopisech Necsus, Journal of Celebrity Studies a v chystaném sborníku Popular Cinemas in Central Europe.

Prezentace přizvaných hostů z řad umělců, teoretiků či filmových kritiků se budou konat v nově otevřeném edukačním centru Artpark v Galerii Rudolfinum a jsou určeny široké veřejnosti. Koncept prezentací a výběr hostů souvisí s právě probíhající výstavou Loni v Marienbadu: Film jako umění v Galerii Rudolfinum. Vstup zdarma, rezervace není nutná. Vstup na výstavu Loni v Marienbadu je zdarma díky finanční podpoře Nadačního fondu AVAST.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Loni v Marienbadu I...

ValentinskaPraha (321 metrů)

The Emblem HotelPraha (362 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (385 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (510 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (526 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (945 m)