Farma v jeskyni Viliam Dočolomanský Informátoři

Farma v jeskyni Viliam Dočolomanský Informátoři

Adresa:

Praha 3, Husitská 24

Termín: 13.10.2016
Vstupné:

120 / 190 / 300

13říjen pátek 21:00

Žánr: divadlo


Skryté kriminální praktiky korporací – myslíte, že se vás to netýká? Nepohodlná fakta nejsou pouze orwellovskou fantazií a z osudů lidí, kteří věděli příliš mnoho, mrazí. Čeká vás hypnotický zážitek na pomezí tance, videa a divadla dokumentu, inscenace pohlcuje intenzitou pohybu, emotivními obrazy a živou hudbou. Informátoři vás nenechají vydechnout.

Co se skrývá za marketingovým obrazem korporace, jejíž výrobky denně konzumujeme? Touha zjistit, co je „za“ a informovat o tom, vede mladé aktivisty od sbírání skrytých informací přes odhalování zločineckých praktik nadnárodního koncernu až k poznání, že není možné se z vlivu korporace vymanit. S tím, co zjistili, se však zároveň ani nedá pohodlně žít. Jak dál? A „kdo je to“ korporace, proti které vlastně bojují?

Inscenace Informátoři není pouze „orwellovskou fantazií“. Vznikla na podkladě skutečné kauzy, která měla ve Švýcarsku skandální soudní dohru teprve v roce 2013. Známá potravinová korporace nasadila do malé skupiny aktivistů mladou ženu, která pod falešným jménem předstírala společný zájem. Ve skutečnosti však předávala soukromé informace o členech hnutí a jejich spojencích z jiných zemí. Souvislosti vedou až k dosud nevyjasněným vraždám rebelujících odborových dělníků korporace ve třetím světě.

Informátoři jsou zneklidňující a hypnotickou sondou na pomezí fyzického divadla, videa a divadla dokumentu. V inscenaci zaznívají citace z rozhovorů s oběťmi kauzy a s korporátními lobbisty, které tvůrci navštívili v Bruselu. I tento projekt Farmy v jeskyni je cíleným průnikem umělců do oblasti, která jim do té doby byla neznámá. Informátoři nejsou tradičním politickým divadlem, přesto nastolují otázky o vlivu korporativního lobbyingu na demokratické principy západní společnosti, kterým se teď ani v budoucnu nevyhneme.

www.divadloponec.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

19duben pátek 18:00

Troja

, Na Příkopě 31 Divadlo

19duben pátek 18:30

Hradčany: Rudolfinská a barokní Praha: Po stopách alchymistů

, Lví dvůr, U Prašného mostu 51/6, Praha 1 Divadlo

19duben pátek 19:00

Persony

, Anenské náměstí 5 Divadlo

Ubytování v okolí akce Farma v jeskyni Viliam...

Žižkovská televizní věžPraha (891 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 151 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 341 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (885 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 068 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 172 m)