Diáky | Afrika - ráj pytláků

Diáky | Afrika - ráj pytláků

Adresa:

Praha 3, Biskupcova 31

Termín: 18.10.2016

18říjen úterý 20:30

Žánr: ostatní akce


Přednášku předního českého cestovatele a fotografa Václava Šilhy doplní bioložka a zooložka Pavla Říhová. Ta se jako wildlife inspektorka podílí na pátrání po pašerácích ohrožených zvířat a pytlácích. Je členkou speciální skupiny Interpolu pro tento typ kriminality.

Ve své přednášce doplněné bohatým obrazovým materiálem se bude Václav Šilha věnovat fauně Afriky a podělí se o své zkušenosti z cest. Promítne své úchvatné fotografie a také videa zachycující migraci zvířat v afrických národních parcích. Pavla Říhová pak jeho vyprávění doplní o temnější stránku věci – nelegální lov a obchod.

Zaměří se zejména na nosorožce, na které se specializuje. Přiblíží, jakým způsobem se tento problém týká i nás a jak můžeme přispět k zachování biodiverzity a k ochraně ohrožených druhů. Pavla Říhová se 23 let zabývá bojem proti nelegálnímu obchodu s ohroženými druhy a je členem expertní skupiny Interpolu pro „wildlife crime“.

Pracuje na případech pašeráků, překupníků i organizovaných skupin, snaží se najít jejich zdroje i kanály, kudy je zboží převáženo, zabavit kontraband.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Diáky | Afrika - ráj...

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 335 metrů)

Wellness Hotel STEPPraha (1 520 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 807 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 816 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (3.2 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 326 m)