Silent Night: Sophia Loizou + Jacob Kirkegaard + další

Silent Night: Sophia Loizou + Jacob Kirkegaard + další

Adresa:

Praha 3, Husitská 24a

Termín: 30.9.2016
Vstupné:

399

30září pátek 21:30

Žánr: koncertypopelektroambienttechno

Umělci: Ian MikyskaSophia LoizouJacob KirkegaardKadaver (Aeiou)


Sedmá Silent Night, poprvé i v kvadrofonickém zvuku, se tentokrát zaměří především na rozklad a fragmentarizaci v současné abstraktní hudbě. Hlavními zahraničními hosty budou britská „dekonstrukturalistka“ Sophia Loizou a dánský zvukový umělec Jacob Kirkegaard, domácí scénu zastupujíí, rovněž se svou vlastní tvorbou, producenti Kadaver a Ian Mikyska.

Sophia Loizou představí v české koncertní premiéře svou aktuální produkci, kterou shrnula na letošní, velmi kladně přijaté druhé sólové desce. Nahrávkou Singulacra částečně navazuje na dlouhohrající debut Chrysalis, ale dále a hlouběji ho rozvíjí. Ozvuky klubové hudby typu raného junglu nebo hardcoru dekonstruuje na sonické prvočástice a z výsledných „samplů“ vytváří ambientní scenérie se silným atmosférickým backgroundem.

Jacob Kirkegaard, dlouhá léta spjatý s legendárním labelem Touch, má za sebou bohatou hudební minulost, která čítá sólové nahrávky i kolaborační releasy napříč experimentální elektronickou scénou a také nespočet zvukových instalací a uměleckých rezidencí po celém světě. V posledních letech se jeho tvorba, silně ovlivněná i field recordings, objevila v katalogu dánských labelů Posh Isolation a Phinery Tapes či řecké značky Holotype Editions. Na sedmé Silent_Night po osobním vyžádání pozdějšího času hraní představí v popůlnočním vystoupení svou minimalistickou vizi ambientního koncertu.

Českou scénu budou na sedmé Silent_Night zastupovat Kadaver a Ian Mikyska. David Švihel aka Kadaver (dříve aeiou) vydá na podzim své debutové EP (pod novým aliasem) na brněnském labelu Nona Rec, zaměřeném no drone a techno. V divadle Ponec odehraje živý set založený primárně na práci s modulárním syntezátorem a jeho symbiózou s dalšími syntezátory.

Ian Mikyska představí v komponované improvizaci částečnou dekompozici Bachova Preludia k Druhé loutnové suitě pod názvem „pohyb—stáze“, ve které budou kromě banja ke slyšení také terénní nahrávky z Arménie, Litvy a Německa.

Silent Night se uskuteční v noci z pátku 30. září na sobotu 1. října v pražském divadle Ponec s tradičním ranním zakončením v podobě společné snídaně. S ohledem na komorní atmosféru události bude počet celonočních vstupenek opět omezen na 40 nocležníků a 30 návštěvníků úvodní koncertní části, která zahrnuje vystoupení Kadaver a Sophie Loizou.

Ian Mikyska započal svou hudební dráhu v peruánské Limě studiem klasické kytary. Po návratu do České republiky studoval jazzovou kytaru u Davida Dorůžky a Petra Zelenky a později kompozici u Tomáše Pálky. V této době odehrál...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

20duben sobota 20:00

No Name Nocadeň v Praze

, Českomoravská 2345/17 Koncert

21duben neděle 18:30

 Fletcher v Praze

, Bubenské nábř. 306/13 Koncert

22duben pondělí 20:00

Seafret v Praze

, Vodičkova 704/36 Koncert

23duben úterý 21:00

Mig 21 v Praze

, Vodičkova 704/36 Koncert

Ubytování v okolí akce Silent Night: Sophia...

Žižkovská televizní věžPraha (905 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 162 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 336 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (900 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 064 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 163 m)