Cherepaka

Cherepaka

Adresa:

Praha 3, Kubelíkova 27

Termín: 5.10.2016
Vstupné:

200 – 250

5říjen čtvrtek 20:00

Žánr: divadlo


Smrt želvy – rozklad masa i věčnost krunýře. Novocirkusové úchvatné představení kontorsionistky (hadí ženy) Andréane Leclerc zkoumající dualitu smrti a lidské touhy žít.

Tato scénická báseň se pokouší jít za hranice kontorsionistické techniky kroucení, snaží se vytvořit akrobatický a fyzický jazyk, který neuvěřitelným způsobem stimuluje představivost diváků. Je ovlivněna Delezovou Logikou smyslu i imaginárnem Francisa Bacona. Cherepaka symbolizuje napětí mezi věčností (nesmrtelný krunýř želvy) a pomýjivostí rozkládajícího se zvířecího masa.

Andreane Leclerc je absolventkou prestižní cirkusové školy Ecole nationale de cirque Montréal, na níž začala studovat už v devíti letech. Během studia absolvovala výcvik různých cirkusových disciplín, přičemž její vyvolenou se stala kontorsionistika (cirkusová disciplína, která vychází z výrazné flexibility těla a hypermobility kloubních pouzder; kontorsionisté a kontorsionistky bývají často nazýváni hadí muži a hadí ženy).

Andreane Leclerc strávila několik let v angažmá v novocirkusových souborech a souborech fyzického a experimentálního divadla (Cirque Eloize, Pomp Duck and Circumstance, No Fit State, Tiger Lillies Circus, The Bremer Shakespeare Company). Po evropském uměleckém působení se v roce 2006 vrátila do Montrealu, kde začala svou sólovou dráhu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Cherepaka

Žižkovská televizní věžPraha (208 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (613 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 603 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (202 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 604 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 412 m)