Koncert Duo Zikr - Několik slov o duši

Koncert Duo Zikr - Několik slov o duši

Termín: 1.10.2016
Vstupné:

800 - 1200 CZK

1říjen sobota 20:00

Žánr: koncertypopvokální


Zveme Vás na koncert světově uznávaného Dua Zikr a varhanistky Kateřiny Málkové "Několik slov o duši" v Kostele sv. Martina ve Zdi. Jedná se o jedinečný projekt, v němž poprvé Duo Zikr (Olga Tkačenko a Igor Silin) vystoupí se svojí vokální improvizací v doprovodu varhan.

Duo Zikr je vokální dvojice, která vznikla v 90-tých letech v dramatické škole „Fireflower“. Svůj název si Duo propůjčilo z arabštiny, ve které zikr znamená „modlit se za někoho“. Umělci tím vyjadřují rámec svého hudebně-filozofického sdělení, které se jednotlivými improvizačními kousky dotýká odpradávna aktuálních témat. Duo s minimálními hudebními prostředky mísí prvky klasické vokální techniky s východními mody, pravoslavným chorálem či slovanskou melodikou, avšak bez jakékoliv závislosti na harmonii, formě či slovním vyjádření. Vnímání hudby tohoto typu vyvolává v posluchači neobyčejné emocionální prožitky od pokoje, vášně, radosti až po utrpení či hledání...

Duo Zikr již vystupovalo v Praze třikrát, naposledy v roce 2013 v Rudolfinu. A tentokrát se můžete těšit na jejich koncert v kouzelné atmosféře kostela svatého Martina ve zdi, kde budou improvizovat na téma „Několik slov o duši“ v doprovodu talentované varhanistky Kateřiny Málkové.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

19duben pátek 19:00

19duben pátek 19:00

19duben pátek 19:00

Queenie 2024

, Českomoravská 2345/17 Koncert

Ubytování v okolí akce Koncert Duo Zikr -...

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (492 metrů)

The Emblem HotelPraha (534 metrů)

ValentinskaPraha (549 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (442 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (469 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (122 m)