Open Square

Open Square

Adresa:

Praha 1, Náměstí Jana Palacha

Termín: 1.10.2016
Vstupné:

zdarma

1říjen sobota 13:00

Žánr: festivalyworkshoppopjazz


1. října 2016 odpoledne proběhne na náměstí Jana Palacha v Praze 3. ročník kulturního festivalu Open Square. Návštěvníky čekají výstavy, přednášky, workshopy, divadla, koncerty, urban walks či debaty s architekty a umělci o podobě centra Prahy.

Prohlédnout si budou moci i nepřístupné prostory budov Rudolfina, Filozofické fakulty UK a UMPRUM. → Workshopy: Od kaligrafie po dílnu mistra houslaře Přímo na náměstí bude probíhat řada workshopů a dílen. Vyzkoušet si můžete japonskou kaligrafii nebo tradiční korejské hry. Naučíme vás objednat si v japonské či vietnamské restauraci jídlo v daném jazyce. Na tvůrčích dílnách na Filozofické fakultě UK nahlédnete do techniky a psychologie slavných filmových hororových scén.

Na popularizačních přednáškách se například dozvíte, proč elfové mluví finsky a trpaslíci hebrejsky či jakou roli hraje strach v politice. Herečka Táňa Fischerová bude číst Světlanu Aleksijevič, loňskou nositelku Nobelovy ceny za literaturu. Rodiče s dětmi mohou zavítat do Rudolfina na hudební workshopy pod vedením hudebníků České filharmonie, podívat se na zkoušku orchestru nebo navštívit dílnu mistra houslaře a mistra tvuku. Galerie nabídne výtvarné workshopy pro malé i velké návštěvníky.

→ Zažijte centrum jinak: Urban Walks, tematický geocaching a uprchlický larp Projděte se po Praze, jak ji neznáte, a to s odborníky z Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy. V larpu Cesta za snem si zase na vlastní kůži můžete vyzkoušet, jaké je to prchat z domova do neznáma, a v okolí náměstí Jana Palacha ulovit tematické cache spojené s historií a osobnostmi náměstí.

→ Koncerty a divadla Jazz, cimbálovka, hudebníci České filharmonie, ale i kapely z Filozofické fakulty UK a konzertvarieté Pražské konzervatoře zaplní pódium na náměstí po celé odpoledne.

→ Město není váš obývák: S architekty a umělci o centru Prahy Jak zbavit centrum Prahy aut, hluku a smogu a vrátit ho jeho obyvatelům? Má smysl vystavovat umění ve veřejném prostoru? Debatujte s architekty, odborníky a umělci o Praze a náměstí Jana Palacha.

→ Festival uzavře Dan Bárta & Robert Balzar Trio netradičním koncertem v Rudolfinu. Pořádající instituce: Česká filharmonie Filozofická fakulta Univerzity Karlovy Vysoká škola uměleckoprůmyslová Uměleckoprůmyslové museum v Praze Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy Galerie Rudolfinum Městská knihovna Galerie hl. města Prahy Pražská konzervatoř Kontaktní osoba pro média: Mgr. Ina Píšová tisková mluvčí projektu Open Square +420 777 739 951 ina.pisova@ff.cuni.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

28březen čtvrtek 22:00

29březen pátek 20:30

Ivo Blahunek

, Malostranské náměstí 21 Koncert

Ubytování v okolí akce Open Square

ValentinskaPraha (185 metrů)

The Emblem HotelPraha (243 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (248 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (397 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (420 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (808 m)