Oslava 70 let CARE: Příběhy pomoci

Oslava 70 let CARE: Příběhy pomoci

Adresa:

Praha 2, Karlovo náměstí 23

Termín: 4.10.2016

4říjen úterý 18:30

Žánr: ostatní akceoslavajazzvernisážWe CARE


Humanitární organizace CARE, která pomáhá lidem v nouzi po celém světě, si připomíná sedmdesát let od svého založení. Oslava 70 let CARE: Příběhy pomoci se koná 4. října 2016 od 18:30 hod. v Historickém sále pražské Novoměstské radnice pod záštitou Velvyslanectví USA.

Součástí programu bude koncert jazzové klavíristky a skladatelky Beaty Hlavenkové, která vystoupí se skladbami ze své druhé autorské desky Theodoros, jež je podmanivou směsicí moderního jazzu, vážné hudby a melodického písničkářství. „Chovám velkou úctu k lidem, jejichž životním posláním je pomoc lidem v nouzi. Setkání s nimi je obohacujícím a zároveň i alarmujícím impulsem pro mne, člověka žijícího v jednom z nejlepších míst na světě,“ říká Hlavenková. Oslava 70 let CARE bude zároveň vernisáží výstavy „We CARE: příběhy pomoci ve fotografii“, jež bude v Galerii ve věži Novoměstské radnice přístupná až do 16. října.

Výstavu fotografií zachycujících rozmanitost příběhů pomoci a naděje v zemích, kde CARE působí, pořádá česká pobočka CARE jako připomínku sedmdesátileté historie pomoci lidem zasaženým válečnými konflikty, přírodními katastrofami, dopady klimatických změn a chudobou. Během slavnostního večera je vstup na výstavu zdarma, poté bude vstupné ve výši 60 Kč, respektive 40 Kč (v souvislosti se vstupem na věž).

Během vzpomínkového večera dále zazní příspěvky velvyslance USA Andrewa Schapira, zástupců Ministerstva zahraničních věcí ČR z odboru Zahraniční rozvojové spolupráce a České rozvojové agentury. Novinářka a fotografka Lenka Klicperová pohovoří o svých zkušenostech z krizových oblastí a pamětníci zavzpomínají na pomoc, již od CARE v Československu obdrželi po druhé světové válce.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Oslava 70 let CARE:...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (283 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (806 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 026 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (678 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (467 m)