Vrahem z pomsty - komická komorní opera J. J. Röslera

Adresa:

Praha 1, Václavské nám. 38

Termín: 12.10.2016
Vstupné:

450, 350, 90 Kč

12říjen středa 19:00

Žánr: koncerty


Režie: Miroslav Rovenský Hudební nastudování a transkripce: Alena Hönigová Zpívají: Anna Hlavenková, Jaromír Nosek, Daniel Issa, Javier Hagen a Honey voices Na dobové nástroje hraje Ensemble Eisenberg Spolek pro zvelebení staré hudby v Čechách Komická opera lobkovického kapelníka Jana Josefa Röslera (1771 – 1812) byla zamýšlena jako parodie na tehdejší italskou operu.

Chytlavé árie, vtipné provedení plné zvratů, jakož i hodinová délka činí z opery zábavnou podívanou i pro diváka bez jakýchkoliv zkušeností s vážnou hudbou. Hudební znalci pak mohou ocenit vtipné narážky na operní klišé, stylovou interpretaci i originalitu řady prvků Röslerovy kompozice. Děj opery je klasickým příběhem italské vendetty.

Mladý šlechtic z Medana Riccardo přišel o majetek, šlechtickou hodnost i o čest. Ze své situace vidí jediné východisko – dát se k loupežníkům a pomstít sebe i svého chřadnoucího otce, který byl odsouzen ke ztrátě majetku a k vyhnanství. Terčem jeho pomsty je syn onoho soudce - šlechtic Fernando z Janova. Riccardo ho chce zasáhnout na nejcitlivějším místě a unese jeho ženu Isabellu. S čím ale nepočítal je, že se do ní zamiluje.

Zajiskří láska i v srdci Isabelly a jak se rozhodne? Podaří se ji Fernandovi nakonec nalézt i přesto, že mu život komplikuje jeho líný, vykutálený sluha? To vše se divák dozví, nechá-li se provést dramatickými plochami, lyrickými pasážemi i humornými momenty Röslerovy opery a vše zažije někdy i z bezprostřední blízkosti. Inscenace Miroslava Rovenského je zasazena do prostředí tiskařské dílny 30. let 20. století. Práce s nejjednoduššími scénickými prvky nechá vyniknout sílu hudby i autentické výkony vynikajících sólistů. Opera je opatřena českými titulky.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

29březen pátek 18:30

29březen pátek 19:00

29březen pátek 19:30

Ubytování v okolí akce Vrahem z pomsty -...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (761 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (776 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (886 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (656 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (537 m)