Farmářské slavnosti pro rodiny s dětmi

Farmářské slavnosti pro rodiny s dětmi

Termín: 24.9.2016
Vstupné:

Zdarma

24září sobota 10:00

Žánr: ostatní akceslavnostizdarma


Během léta představil projekt Ministerstva zemědělství s názvem Farmářské slavnosti pro rodiny s dětmi veřejnosti již čtyři farmy v různých koutech České republiky. Návštěvníci se dozvěděli mnohé ze života českých zemědělců a poznali, co obnáší ekologické hospodaření. Poslední akce se ponese v mírně odlišném duchu než všechny předchozí.

Bude se totiž konat v Národním zemědělském muzeu v Praze. Do kalendáře si ji napište na 24. září. A co je v Národním zemědělském muzeu nového? Tak například v Praze otevřeli další nové expozice, jako jsou interaktivní Rybářství, Laboratoř ticha a od června recykLES – Příběhy lesních světů. Mezi nejmenšími návštěvníky muzea zůstává nejoblíbenější venkovní Selský dvorek se živými kozami, králíky, slepicemi a dalšími zvířaty.

Expozice Rybářství je první z celkem třinácti nových expozic, které muzeum připravuje a plánuje otevřít do roku 2020. Vypráví o rybolovu jako nejstarším způsobu obživy, o rybářství i rybníkářství v našich zemích, a samozřejmě o rybách, které si přímo v expozici spokojeně plavou ve velkých akváriích. Laboratoř ticha je exponát, který byl do muzea převezen přímo z Milána, kde uchvacoval návštěvníky českého pavilonu EXPO 2015.

Živý les je zasazen do obrovského květináče a jeho potřebám slouží a také je řídí moderní technologie. Mezi tím vším stojí návštěvník, který svým chováním ovlivňuje to, co sám vidí. Je na něm, zda bude narušitelem nebo součástí přírody. Zážitková výstava recykLES je nejnovějším přírůstkem muzea, v červnu ji umělecký spolek "mamapapa" otevřel jako pokračování úspěšné série expozice s lesní tématikou. Návštěvníci prožijí cestu lesními světy a v lesním orloji uslyší zvuky lesních semínek padajících z úrodné koruny bájného stromu.

Se svými průvodci – vypravěči se vydají na hravou pouť do míst, kde tajemné síly vydávají své vlastní pokyny energii celého lesního světa, uchované v obalech plodů a semen lesních dřevin, v rytmu věčného koloběhu. Nové i stálé expozice si budete moci prohlédnout právě při příležitosti Farmářských slavností pro rodiny s dětmi, které se zde budou konat 24. září. Krom nich tu bude připraven i malý farmářský trh a bohatý doprovodný program. Chybět nebudou ani oblíbené simulátory dojení krávy a jízdy na býkovi.

K poslechu bude během dne hrát country kapela Zlatý orel. Ministerstvo zemědělství chce Farmářskými slavnostmi podpořit zájem mladých rodin o tradice a venkov. Cílem je ukázat, že zemědělství je dnes odvětvím zajímavým pro podnikání, současní zemědělci žijí v atraktivním prostředí a používají špičkovou moderní techniku. Projekt má přiblížit, jak se žije na venkově, jak se vyrábí potraviny a jak vypadá dnešní moderní farmář, aby při volbě svého budoucího povolání děti zvažovaly i zemědělské profese a měly o jejich náplni co nejlepší představu. Vstup na akci je pro návštěvníky zdarma. A pokud s sebou chcete vzít pejska, nezapomeňte pro něj náhubek a vodítko.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Farmářské slavnosti...

Tyn Yard ResidencePraha (978 metrů)

Výstaviště HolešovicePraha (1 036 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 121 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 129 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 134 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 716 m)