Et Cetera: Fotografie

Et Cetera: Fotografie

Adresa:

Praha 1, Štěpánská 47

Termín: 15.9.2016 15.10.2016
Vstupné:

zdarma

15zář - 15říj celý den

Žánr: výstavyfotografiefotky


Výstava, jejímiž ideovými tvůrci jsou pan Francesco Augusto Razetto a Ottaviano Maria Razetto , bude tentokrát věnována dílům 18 mladých českých fotografů a fotografů žijících dlouhodobě v České republice pod věkovou hranicí 40 let.

Výstava je dalším kulturním počinem v duchu koncepce nadačního fondu ELEUTHERIA, která po úspěchu výstavy konané v minulém roce v Muzeu MAXXI v Římě (Národní muzeum umění XXI. století) představující nový pohled na české figurativní umění za posledních 26 let, obrátila dnes svoji pozornost na umění současné fotografie.

Mezi účastníky soutěže najdeme i známá jména těch, kteří již dosáhli řady ocenění i na mezinárodním poli. Odborná komise vybrala díla 18 umělců, jmenovitě Alžběta Jungrová, Bet Orten, Martin Stranka, Jan Šmíd, Karin Zadrick, Francesco Bencivenga, Jana Ehre, Martin Faltejsek, David Gaberle, Iva Haj, Andrii Konontsev, Kubo Krížo, Viktor Mácha, Honza Sakař, Simona Smrčková, Jiří Šebek, Kateřina Trousilová, Nino Zardalishvili a udělila též zvláštní uznání mladičké Patricii Aleixo za její originální, kreativní pojetí fotografie.

Výstava se koná pod záštitou Velvyslanectví Italské republiky v Praze, Úřadu městské části Prahy 1, Italského kulturního institutu, FAMU a Česko-italské obchodní a průmyslové komory. Et Cetera je projektem, který již od svého prvopočátku vybočuje z početných “kolektivních” výstav a vytváří si rok co rok vlastní osobitý přístup s cílem objevit to nejlepší, co nabízí soudobá česká umělecká tvorba a podpořit mladé začínající české umělce.

Těšíme se na Vaši návštěvu v Galerii 1 ( www.galerie1.cz ). Nadační fond Eleutheria

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Et Cetera: Fotografie

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (628 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (725 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (965 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (859 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (552 m)