Taoistický kurz "Základy Tao technik"

Adresa:

Praha 5, Zahradníčkova 2

Termín: 15.10.2016 16.10.2016
Vstupné:

Kurzovné 10800 Kč/ 4 víkendy (včetně DPH 21%)

15říj - 16říj celý den

Žánr: ostatní akcepřednáškykurz filozofieknihyzdraví


Taoistický kurz "Základy Tao technik" pro začátečníkykurz obsahuje 4 víkendy/ jednou měsičně Termíny kurzu "Základy Tao technik" pro začátečníky:15. - 16.10.201612. - 13.11.201610. - 11.12.201614. - 15.1.2016 So: 10-18:00 hod., Ne: 10-16:00 hod.Úvodní přednáška ke kurzu “Základy Tao technik” se koná 6.9.2016 - úterýv prostorech “U Džoudycho”, od 18:00- 20:00 hod Jugoslávská 7, Praha 2, st. metra I.P.Pavlova

Taoistické meditace jsou výjimečné a velmi prospěšné tím, že jsou aktivní. Na kurzu “Základy Tao technik” se učíte energii ovládat. Naučíte se energii aktivovat, směrovat, ukládat a podobně. Lidské vědomí spojuje fyzickou a jemnohmotnou úroveň člověka do jediného celku. Vědomí odpovídá za fyzické a psychické zdraví člověka, řídí regenerační procesy v organizmu, ovlivňuje délku života. Vědomí se "procvičuje" pomocí meditace. Stav rozšířeného vědomí je logickým výsledkem meditačního procesu.

Kurz "Základy tao technik" pro začátečníky obsahuje:•Teorie - vysvětlení podstaty taoistických meditace a cvočení filozofie taoismu; zdravotní účinky Tao praktik; aplikace Tao principů a technik v každodenním životě•Meditace vnitřního úsměvu - práce s pěti hlavními jinovými orgány, s nimi souvisejícími jangovými orgány a smyslovými orgány (například: ledviny-močový měchýř-uši), pomocí které se transformují negativní emoce, posilují se vnitřní orgány. •Meditace se zvukem - technika šesti ozdravujících zvuků•Meditace otevírání “Mikrokosmiské oběžné dráhy” - neboli hlavního akupunkturního kanálu.(Malého nebeského okruhu).

•Meditace otevírání srdce a pročištění mezilidských vztahů metodou odpouštění •Meditace napojení na vnější zdroje energií - přes bod mezi obočím, tak zvané „Třetí oko“, přes který se naučíte spojovat s energií přírodních sil, energií pěti elementů. Bod vrcholek hlavy (v indické tradici znám jako korunní „čakra“), je bodem vědomí a spirituality a je bezprostředně spojen se šišinkou. V taoizmu se tato žláza považuje za žlázu duchovnosti a odpovídá za naše spojení s vyššími silami, jediným informačním polem s vyšším vědomím.

•Základní meditační techniky práce se sexuální energií. Esence sexuální energie se zvedá směrem nahoru, zavlažuje, živí a ozdravuje vnitřní orgány. Pokud se sexuální energie dostane do hlavy, pak zavlažuje a aktivuje mozek a žlázy, které jsou umístěny v hlavě, čímž se posiluje paměť, koncentrace a přirozené schopnosti.

•Cvičení Čchi kung (Qi Gong) - “Železné košile” prospívá rovnému držení těla, posiluje šlachy, zpevňuje páteř, uvolňuje bloky v kříži, zaroveň procvičuje klouby, šlachy a svaly, aniž by se přetěžovaly

•Technika “zakořenění”, “uzenměmí” - napojení na energii Země v různých postojích chi-kung, ve spolupráci s partnerem, tato technika umožňuje napojit se na nekonečný zdroj energie potřebné na uzdravení a omlazování organizmu, získat jistotu a stabilitu v běžném životě • Technika energetického dýchání - posiluje a nabíjí dolní tan tien, masíruje břišní orgány, slouží jako účinná antistresová metoda

• Cvičení Tai chi - rátká forma Kurz vede: instruktorka Mezinárodního Tao Systému Mantaka Chia - Tatiana Filippová, autorka knihy „Pět pokladů Tento kurz je pro každého bez ohledu na předchozí zkušenosti.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Taoistický kurz...

Volcano Spa HotelPraha (2.8 km)

Villa St. TropezPraha (3 km)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (3.4 km)