Teribear hýbe Prahou aneb Prima den s medvědem

Teribear hýbe Prahou aneb Prima den s medvědem

Adresa:

Praha 7, Letenské sady 341

Termín: 8.9.2016 17.9.2016

8zář - 17zář celý den

Žánr: ostatní akce


Unikátní sportovně–charitativní happening TERIBEAR HÝBE PRAHOU aneb PRIMA DEN S MEDVĚDEM už je za dveřmi Zaregistrujte se na www.teribear.cz a přijďte pomoci! Již za dva týdny se uskuteční druhý ročník sportovně-charitativní akce TERIBEAR HÝBE PRAHOU aneb PRIMA DEN S MEDVĚDĚM, kterou pořádá Nadace Terezy Maxové dětem.

Jedná se o unikátní happening, který bude probíhat nepřetržitě od 8.9. do 17.9. v Letenských sadech, u metronomu. Během těchto deseti dnů může kdokoliv, kdo má chuť se hýbat a současně pomáhat, přijít a libovolným stylem zdolat kilometry, které pomohou dobré věci. Takto nashromážděné kilometry partneři akce promění do finanční pomoci konkrétním dětem - co kilometr, to 50 korun.

Trasa v parku na Letné je dlouhá necelých 1,3 kilometru a zdolat ji může každý. Styl, kondice ani rychlost nehrají roli. Důležité je zapojit se. V loňském roce se podařilo společnými silami naběhat nebo ujít 60 287 km! Celkový výtěžek z prvního ročníku dosáhl výše 3 844 922 Kč. Překonáme jej letos? Na to již brzy dostaneme odpověď. Na stránkách www.teribear.cz je už nyní spoustu užitečných informací. Například si je zde možné přečíst příběhy, kterým díky účastníkům akce pomůžeme.

Také se podívat kudy vede TERIBEAR trať či si on-line zakoupit TERIBEAR čip. Ten stojí jednorázový poplatek 100 Kč, který bude celý použit k podpoře výtěžku akce. Na tento čip se budou přičítat zdolané kilometry na vytyčeném okruhu na Letné. Po celých deset dní se tak můžete (v kteroukoli denní či noční hodinu) opakovaně vracet. Akci podpoří, stejně jako loni, mnoho zajímavých osobností, mimo patronky nadace, Terezy Maxové, i například Dara Rolins, Anna Geislerová, Renata Langmannová, Iva Pazderková, Matthew Ruppert, Radka Třeštíková, Radek Štěpánek, skupina Lake Malawi. „Po úspěšném loňském prvním ročníku bychom letos rádi na Letné přivítali ještě více lidí, kteří chtějí spojit vlastní pohyb s konkrétní pomocí. Pro návštěvníky jsme letos připravili několik novinek.

V registracích přibyly dvě nové, skupinové, kategorie – rodina a týmy, které rozšíří individuální kategorie muži, ženy a děti do 14 let. Věřím, že účastnici také ocení lepší osvětlení trati, čaj či kávu, která bude na trati k dispozici, speciální merchendising či sportovní doprovodný program, který každý den zpestří,“ říká ředitelka Nadace Terezy Maxové dětem Terezie Sverdlinová a dodává: „Doufám, že i letos zažijeme na Letné mimořádnou atmosféru.

Snad ji podpoří i fakt, že každý zdolaný kilometr partneři akce podpoří ne deseti korunami, jako tomu bylo loni, ale padesáti korunami.“ Nezáleží na stylu, nebo rychlosti běhu, je možné okruh projít například s kočárkem nebo v doprovodu domácích mazlíčků (pokud budou vychovaní, na vodítku a mít košík), důležitý je celkový počet zdolaných kilometrů, které pomáhají a letos dokonce 5x více než loni.

Okruhů pomoci je celkem 10, svým pohybem, do kterého zapojíte nejenom svaly, ale i srdce a dobrou vůli, můžete podpořit těhotné maminky, které se dostaly do tíživé situace, rodiny, kterým hrozí odebrání dětí, maminky z azylových domů, děti k návratu z ústavní péče do rodin. Podpořit můžete také pěstounskou péči a adopci, pomoci týraným dětem nebo dětem z kojeneckých ústavů, mít vlastní tetu. Podporu si také zaslouží mladí lidé z dětských domovů, kteří chtějí studovat a postavit se na vlastní nohy. Je spoustu lidí, kteří potřebují pomoc a v rámci akce Teribear hýbe Prahou aneb Prima den s medvěděm může pomoci každý, kdo se rád hýbe a rád pomáhá. Stačí jenom přijít na okruh na Letné, vybrat si příběh, který chcete podpořit, zavázat si tkaničky, zapnout čip a začít pomáhat druhým.

Stejně jako pomáhá už druhým rokem další z partnerů akce: „Péče o znevýhodněné děti je pro ŠKODA AUTO jednou z hlavních priorit společenské odpovědnosti, a také proto jsme již podruhé hrdým generálním partnerem charitativních běhů medvídka filantropa – Teribeara,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO zodpovědný za oblast řízení lidských zdrojů. „Teribear rozhýbe Prahu a podpoří děti, které čelí nepřízni osudu. Přidejte se krokem nebo sprintem – zvládne to každý! Pokud byste náhodou Teribeara v Praze nestihli, zveme Vás k nám do Mladé Boleslavi dne 22.9, kde budeme zdolávat kilometry pro dětský domov Nymburk,“ dodává. Novou možnost sestavit firemní tým, využil i další z tradičních partnerů nadace a akce: „Těší mě, že i letos naše ING Bank rozhýbe Prahu s Teribearem, a nezůstane pouze u finanční podpory.

Do akce se nám podařilo zapojit přes stovku našich zaměstnanců, kteří svým během chtějí podpořit dobrou věc. Nově jsme se letos rozhodli uspořádat odpoledne ING Bank běhá s dětmi a pozvat na akci několik desítek dětí z dětských domovů, na což se osobně velmi těším,“ říká Marie Martínková, personální ředitelka z ING Bank, dlouhodobého partnera Nadace Terezy Maxové dětem. O AKCI TERIBEAR HÝBE PRAHOU aneb Prima den s medvědem je nonstop sportovně-charitativní happening, kterého se může zúčastnit každý, kdo chce svým pohybem přispět na dobrou věc. Nezáleží přitom na věku, fyzické kondici nebo čemkoliv jiném. Důležitá je chuť pomoci. Nonstop, tj. V kteroukoli denní či noční hodinu, po dobu deseti dnů od 8. do 17. září má každý příležitost udělat dobrý skutek, a to i opakovaně. Stačí se jen registrovat, pořídit si čip a přijít si zaběhat nebo se projít na vyznačený okruh na Letenské pláni v Praze.

Za každý kilometr, který je na trase dlouhé 1,3 km zdolán, věnují partneři akce 50 Kč na podporu konkrétních příběhů či projektů Nadace Terezy Maxové dětem. Čip, který je podmínkou účasti, jednak počítá uběhnuté nebo ušlé kilometry a zároveň umožňuje opakovanou účast po celou dobu trvání akce. Čip stojí 100 Kč a celá částka jde na podporu charitativních aktivit nadace. Od začátku května je možné jej koupit na stránkách www.teribear.cz. Zde jsou také uvedeny oblasti reprezentující pestrou škálu nadační pomoci s konkrétními lidskými osudy, které lze na akci podpořit. Akce by se neuskutečnila bez pomoci partnerů. Generálním partnerem se stala společnost Škoda Auto a.s.a ING Bank. TERIBEAR HÝBE PRAHOU aneb Prima DEN S MEDVĚDEM Kdy: 8. – 17. 9. 2016. Akce začíná 8. 9. 2016 v 17:00 hodin a poběží nepřetržitě! Můžete přijít kdykoliv a podle libosti se vracet. Kde: V parku na Letné. Start bude poblíž Metronomu. Stanovený okruh měří 1,3 km. Jak: Pomocí TERIBEAR čipu se vám budou načítat kilometry dosažené na určeném TERIBEAR okruhu. Kilometry se zaznamenají na vaše elektronické konto, takže máte přehled, jak jste pomohli. Čip za 100 Kč koupíte buď on-line na stránkách www.teribear.cz nebo na startu. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

29bře - 31břecelý den

Velikonoce 2024 v Zoo Praha

, U Trojského zámku 120/3 Ostatní

31březen neděle 17:00

Italové na Malé Straně

, U morového sloupu Nejsvětější Trojice Ostatní

Ubytování v okolí akce Teribear hýbe Prahou...

Tyn Yard ResidencePraha (906 metrů)

Výstaviště HolešovicePraha (1 046 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 100 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 028 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 090 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 671 m)