Putinovy volby

Putinovy volby

Adresa:

Praha 7, Dělnická 43

Termín: 31.8.2016

31srpen středa 18:30

Žánr: ostatní akcezdarma


V Rusku půjdou 18. září tamní občané vystavit vysvědčení vládnoucí straně prezidenta Vladimíra Putina Jednotnému Rusku. Země se od posledních parlamentních voleb propadla do ekonomické krize zejména kvůli sankcím a pádu cen ropy. Díky asertivní zahraniční politice a expanzi na Ukrajině a v Sýrii se ale Putinovi podařilo přesměrovat pozornost jinam a zajistit si tak rekordní veřejnou podporu. To se však nedá říct o úzkém okruhu vlivných lidí v Kremlu, kde mezi sebou soupeří o ekonomické směřování země liberální a statocentrické frakce. Může Putinovu pozici někdo ohrozit? Existuje v Rusku nějaká alternativa Jednotému Rusku?

A jak je na tom liberální opozice v zemi? Debatovat se bude nejen o politické situaci a nadcházejících volbách ale i celkové situaci v Rusku. Debatu pořádá informační portál iSouvislosti.cz. Moderuje Petr Boháček (iSouvislosti). PhDr. Michael Romancov, Ph.D. je politický geograf, pedagog a publicista. Působí na katedře politologie Institutu politologických studií FSV UK a na Metropolitní univerzitě Praha. Přispívá do řady českých periodik.

Je absolventem Pedagogické fakulty, Filozofické fakulty a Fakulty sociálních věd UK. Jaroslav Šimov je novinář a historik, redaktor ruské sekce Rádia Svoboda/Svobodná Evropa. Jako novinář se specializuje na politické systémy Ruska a jiných zemí bývalého SSSR (Ukrajina, Bělorusko), vztahy mezi Ruskem a evropskými zeměmi, ruská média a propagandu.

Je kandidátem historických věd, autorem několika prácí o dějinách habsburské monarchie a vztazích mezi Střední Evropou a Ruskem. * Paralení Polis je nezávislý think-tank a hackerspace, ve kterém najdete ideově zaměřený Institute of Cryptoanarchy, skvělou kávu v Bitcoin Coffee, coworking Paper Hub - řekněte si o den zdarma, a také MakersLab, kde vás zasvětíme do tajů 3D tisku. POZOR! Po roce se blíží naše největší akce: Hackers Congress Paralelní Polis 2016. Opět budete mít unikátní příležitost užít si třídenní svátek plný skvělých akcí, přednášek a inspirativních diskuzí s hackery, umělci, aktivisty, podnikateli a inovátory z celého světa. Ať žije decentralizace, rebelství a dobrá káva! Sledujte www.hcpp.cz #HCPP16

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

29bře - 31břecelý den

Velikonoce 2024 v Zoo Praha

, U Trojského zámku 120/3 Ostatní

31březen neděle 17:00

Italové na Malé Straně

, U morového sloupu Nejsvětější Trojice Ostatní

Ubytování v okolí akce Putinovy volby

Výstaviště HolešovicePraha (1 353 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (2.4 km)

Wellness Hotel STEPPraha (2.4 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.4 km)
Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (2.5 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 034 m)