The Silent Prince

The Silent Prince

Adresa:

Praha 3, Kubelíkova 27

Termín: 13.8.2016
Vstupné:

150

13srpen sobota 19:30

Žánr: divadloOpera


Působivá opera s buddhistickou tematikou o životě Prince Temiya The Silence Prince od významného thajského skladatele Somtowa Sucharitkula bude poprvé uvedena i v České republice. Premiéra díla proběhne v sobotu 13. 8. 2016 od 19:30 v pražském Paláci Akropolis, repríza ve středu 17. 8. 2016 od 19:00 v brněnském Divadle na Orlí.

Opera odehrávající se v mýtických časech v Benaresi pojednává o životě Prince Temiya, který je hlavní inkarnací Buddhy a musí si vybrat mezi poslušností ke svému otci a přijetím pozemského života. Neschopen rozhodnutí se uchýlí k mlčení, které prolomí až na konci opery, kdy je připraven odhalit svoji novou identitu jako Boddhisatva. Odehrávají se v ní scény z ráje, pekla i země, Bohové a andělé se zde zjevují díky magii a démoni z pekla pronásledují prince Temiya, když vzpomíná na své předchozí životy.

Operu uvede samotný autor díla, Somtow Sucharitkul, jakožto režisér. Dirigentem díla bude Trisdee na Patalung, skladatel, hudební ředitel Bangkok Baroque Ensemble a residenční dirigent Orpheus Choir of Bangkok. Nazýván nejznámějším umělcem thajského původu, Somtow Sucharitkul je považován za uznávanou osobnost soudobé operní tvorby. Mezi významná operní díla Somtowa Sucharitkula patří například opery Madana, Mae Naak a Ayodhya, všechny oceňovány světovými kritiky. Po několikaletém působení v Americe, kam v mládí emigroval, se rozhodl navrátit do své rodné země a povznést její kulturu. V roce založil 2001 Bangkok opera foundation, která se za své krátké působení stala světovou renomovanou operní společností.

Bangkok opera foundation ve své historii uváděla první operní thajská díla, složená zakladatelem společnosti, Somtowem Sucharitkulem. Od roku 2002 společnost pravidelně uvádí operní díla evropských autorů všech stylových období společně s rezidenčním orchestrem Siam philharmonic orchestra a sborem Orpheus Choir of Bangkok.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce The Silent Prince

Žižkovská televizní věžPraha (208 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (613 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 603 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (202 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 604 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 412 m)