K smrti šťastní

K smrti šťastní

Termín: 18.9.2016
Vstupné:

150

18září sobota 20:00

Žánr: divadloDrama


Dej si pozor na svá přání – mohou se ti splnit.

Naučili nás věřit v to, že všechno dobře dopadne, že dobro zvítězí nad zlem a že za naše problémy vždy může někdo jiný. Co ale dělat ve světě, kde jsme všichni tak nějak sami? Grimmovská inscenace ze světa, v němž šťastným koncem zdaleka nic nekončí.

Režisérka Kateřina Jandáčková se rozhodla ve své autorské inscenaci podrobit klasické pohádky střetu se světem dneška. Na jevišti se objeví známé postavy, jako je například Popelka, Šípková Růženka, Sněhurka nebo Karkulka, které ale budou nuceny objevovat i to, co je čeká v období mezi „šťastným koncem“ a smrtí. Právě relativizace šťastných konců je stěžejním tématem inscenace.

„Od malička nám vyprávějí příběhy se šťastnými konci. Vyrůstáme tak nepřipravení na selhání a životní prohry. V inscenaci se společně s herci snažíme postihnout pocit generace, která je od malička ujišťována o tom, že je vše možné, a která tak zákonitě spěje k deziluzi ve střetu s realitou, především proto, že věří v něco nebo v někoho, kdo je zachrání a vyřeší jejich trápení. Ale i když v životě uspějeme, stále chceme víc, a proto je otázkou, co skutečně můžeme považovat za onen šťastný konec,“ vysvětluje režisérka Kateřina Jandáčková, která je i autorkou scénáře. Jednou z dominantních složek inscenace je pohyb. Kateřina Jandáčková ke své absolventské inscenaci přizvala tanečníka a choreografa Petra Šavela.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

19duben pátek 18:00

Troja

, Na Příkopě 31 Divadlo

19duben pátek 19:00

Persony

, Anenské náměstí 5 Divadlo

19duben pátek 19:30

Simpatico

, Jindřišská 875/23 Divadlo

Ubytování v okolí akce K smrti šťastní

Tyn Yard ResidencePraha (297 metrů)

The Emblem HotelPraha (636 metrů)

ValentinskaPraha (752 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (408 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (544 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 093 m)