Fantom opery

Fantom opery

Adresa:

Praha 7, Výstaviště

Termín: 15.9.2016

15září neděle 14:00

Žánr: divadloMuzikál


Mladá dívka Christine Daaé tančí v baletním souboru v opeře Opera Populaire. Při zkouškách nového kusu se primadona opery Carlotta náhle rozhodne, že už nehodlá účinkovat v divadle, které ovládá tajemný Duch opery. Ten totiž neustále stanovuje majitelům Opery úkoly, jak mají jeho Operu řídit (od pravidelného platu pro Fantoma až po uvolnění lóže č. 5 pro jeho potřebu).

Nešťastní majitelé nevědí, co dělat, a nemajíce co ztratit, rozhodnou se jako záskok za Carlottu vyzkoušet Christine, která se projeví svým krásným zpěvem a už za pár hodin zpívá před vyprodaným hledištěm. Nechce však prozradit, kdo je jejím skvělým učitelem, kterého nikdy neviděla a říká mu Anděl hudby. Po představení se však v její šatně Anděl – Fantom konečně zjeví a ona s ním jako ve snách odchází do podzemí, kde se má stát jeho ženou…

Fantom opery (anglicky The Phantom Of the Opera) je muzikál z roku 1986. Jde o adaptaci stejnojmenného románu francouzského spisovatele Gastona Lerouxe, jenž poprvé vyšel v roce 1909. Světová premiéra muzikálu proběhla 27. září 1986 v Her Majesty’s Theatre v Londýně, kde se uvádí dodnes. Jedná se o druhý nejdéle uváděný muzikál na světě, hned po světové jedničce Bídníci. Dva roky po světové premiéře se muzikál uvedl na Broadwayi, kde ho taktéž diváci mohou vidět i dnes a drží prvenství v nejdéle v kuse uváděném titulu Broadwaye.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

26duben pátek 19:00

27duben sobota 14:00

27duben sobota 17:00

Ubytování v okolí akce Fantom opery

Výstaviště HolešovicePraha (76 metrů)

Vila LannaPraha (1 775 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 996 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.1 km)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (2.2 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (2 km)