Precedens

Precedens

Adresa:

Praha 4, Podolské nábřeží 3/1184

Termín: 12.7.2016
Vstupné:

190

12červenec úterý 19:00

Žánr: koncertyrock

Umělci: Precedens


Pražský koncert Precedens s Ivou Marešovou 12.7. ve Žlutých lázních. Začátek v 19:00 hod. V osmdesátých letech se skupina Precedens stala fenoménem. Debut Doba ledová přinesl zcela originální tvář rockové scény a jistě jej lze nazvat kultovním albem.

Na něj úspěšně navázala i alba následující (Věž z Písku, Pompeje, Aurora) videoklipy a koncerty a řada zásadních úspěchů. Post zpěvačky po prvotním období, kdy byl frontmanem Jan Sahara Hedl (např. Tisíc jmen), zastávala nejdéle Bára Basiková. V 90. letech vznikla jako přímé pokračování Precedens skupina Basic Beat (např. Soumrak Bohů) s ještě výraznějším akcentem na Basikovou jako sólistku.

Vedoucí Precedens a výhradní autor hudby i textů Martin Němec objevil po Bářině odchodu zpěváka Petra Koláře, který s kapelou nazpíval dvě alba Němcových písní (např. Jsi můj Anděl, Berlínská zeď). K třicátému výročí vzniku Precedens odehrála kapela několik velmi úspěšných koncertů se všemi těmito interprety.

Po období krátké „hibernace“, kdy se Němec věnoval své druhé autorské kapele Lili Marlene, přichází nyní Precedens v zásadně omlazené sestavě špičkových hudebníků s ambiciózním koncertním projektem, kterému vévodí fenomenální hlas zpěvačky Ivy Marešové. Zaznějí písně původní i novinky v podání plném energie a špičkové hudební invence. Originalitu Němcových písní, dravou energii kapely a úchvatný zpěv – to vše nabízí současný Precedens.

Precedens je česká hudební skupina, která se zrodila z velice bizarního undergroundového projektu Duševní hrob. Poprvé se publiku představila v dubnu 1982 v sestavě, kterou tvořili Jan Hedl, Martin Němec, Petr Kohut a Mirko...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 4 Akce v MČ Praha 4

Podobné akce

28březen čtvrtek 22:00

29březen pátek 18:30

29březen pátek 19:00

Ubytování v okolí akce Precedens

VIPliving HouseboatPraha (1 317 metrů)

Villa Seven HillsPraha (1 716 metrů)

Union Hotel PraguePraha (2 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (3.7 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (2.2 km)