Das Sommerkino Brno: Noční vlak do Lisabonu

Das Sommerkino Brno: Noční vlak do Lisabonu

Adresa:

Praha 1, Masarykovo nábřeží 32

Termín: 9.8.2016

9srpen úterý 21:00

Žánr: filmDas Sommerkino Prahaprojekce


Raimund Gregorius, stárnoucí učitel latiny, zachrání v Bernu před skokem z mostu neznámou mladou ženu. Ta však zmizí a zanechá Gregoriovi pouze knihu od portugalského lékaře Amadeu de Prado a jízdenku na vlak do Lisabonu – s odjezdem za 15 minut.

Gregorius spěchá na nádraží. Když mladou ženu nenajde, rozhodne se sám nastoupit do rozjíždějícího se vlaku. V Lisabonu putuje po stopách autora a naráží na propletenec politických i citových intrik a nešťastný milostný příběh z doby Salazarovy diktatury. Jeho cesta překonává čas i prostor, dotýká se otázek historie, filosofie, medicíny a stává se osvobozujícím hledáním smyslu života a sebe samého.

Noční vlak do Lisabonu je filmové zpracování stejnojmenného bestselleru Pascala Merciera alias Petera Bieri z roku 2004, který si získal i tisíce českých čtenářů. Portugalská cesta pro přátele literatury a ostatní labužníky. TV Spielfilm Tato filmová adaptace bestselleru je obsazena mimořádnými hereckými představiteli.

GQ 2013, 111 min, Německo, Švýcarsko, Portugalsko/ Deutschland, Schweiz, Portugal Režie/Regie: Bille August Scénář/Drehbuch: Pascal Mercier (předloha), Greg Latter & Ulrich Herrmann (scénář) Kamera: Filip Zumbrunn Střih/Schnitt: Hansjörg Weißbrich Hudba/Musik: Annette Focks Hrají/Mit: Jeremy Irons, Mélanie Laurent, Jack Huston, Martina Gedeck, Bruno Ganz Jazyk/Sprache: německy/deutsch // Untertiteln: české /Tschechisch Vstup/Eintritt: 50,- Kč 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Das Sommerkino Brno:...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (332 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (807 metrů)

ValentinskaPraha (878 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (207 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (419 m)