Das Sommerkino Praha: Druhý domov – kronika touhy

Das Sommerkino Praha: Druhý domov – kronika touhy

Adresa:

Praha 1, Masarykovo nábřeží 32

Termín: 29.8.2016

29srpen pondělí 21:30

Žánr: filmDas Sommerkino Prahaprojekce


Ve dvoudílném prequelu ke svému staršímu výpravnému eposu Vlast (Heimat) vypráví Edgar Reitz o předcích rodiny Simonů a o chudých poměrech, vládnoucích na venkově v polovině 19. století. Zatímco všední dny jsou plné tvrdé práce a opakujícího se hladu, sní Jakob Simon, nejmladší syn vesnického kováře, o dalekých zemích a cizích jazycích, o Indiánech v Brazílii a dobrodružství v džungli. Začne připravovat plány na dalekou cestu přes oceán, na kterou chce vzít i svou velkou lásku Jettchen.

Rodina Jakoba ale jeho plány sleduje s nevolí. A když se vrací Jakobův bratr Gustav z pruské vojenské služby, rozehrává se řada nečekaných událostí, které mají dát Jakobovu životu zcela jiný směr, než který si naplánoval. Druhý domov získal hned tři hlavní ocenění v rámci Německé filmové ceny, a to v kategoriích režie, scénář a hraný film. Vzniklo mistrovské vypravěčské dílo.

Neue Osnabrücker Zeitung Reitz točí kino pro všechny smysly, obrazový proud zachycující čas, s dlouhým vypravěčským nádechem a s respektem pro všechny početné postavy, jejichž život je zasazen do vesnického společenství. Christiane Peitz,Tagesspiegel Touha po domově, kterou tento osvěžující film vzbuzuje, je zároveň touhou po opulentním filmovém vyprávění.

Daniel Kothenschulte, Frankfurter Rundschau online Druhá vlast je grandiózní zakončení jeho mistrovského díla. Christian Buß, Spiegel Online Nejkrásnější německý hraný film za hodně dlouhou dobu. Andreas Kilb, FAZ

Německo 2011-13, 230 min. Jazyk: německy / Titulky: české Režie: Edgar Reitz Scénář: Edgar Reitz, Gert Heidenreich Kamera: Gernot Roll Střih: Uwe Klimmeck Hudba: Michael Riessler Hrají: Jan Dieter Schneider, Antonia Bill, Maximilian Scheidt, Marita Breuer, Rüdiger Kriese Jazyk/Sprache: německy/ Deutsch, Titulky/Untertiteln: české/Tschechisch Vstup/Eintritt: volný/frei 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Das Sommerkino Praha:...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (332 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (807 metrů)

ValentinskaPraha (878 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (207 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (419 m)