Kostkoland a muzeum Lega v Praze

Kostkoland a muzeum Lega v Praze

Adresa:

Praha 5, Radlická 117

Termín: 1.6.2016 1.6.2017
Vstupné:

dospělí 99 Kč, děti 49 Kč, rodina 199 Kč

1čer - 1čer celý den

Žánr: ostatní akcepro dětilego


Prostor o ploše více než tisíc metrů čtverečních nabízí propojení herny se statisíci kostiček a muzeum s více než stovkou modelů. Návštěvníci uvidí modely typických českých objektů, a to například Staroměstskou radnici, veterána ŠKODA 860 Cabriolet z prvorepublikového období nebo šumavský hrad Kašperk. Kostkoland nabízí vyžití pro příznivce Lega.

Dětem tu budou k dispozici nejrůznější kostky Lega na hraní, pro menší jsou připraveny stavebnice s Duplem. Návštěvníci se ale mohou těšit i na nabídku organizovaných soutěží a her. „Na víkendy a při různých příležitostech tu chceme pořádat akce pro děti či programy pro školy.

Ať už to bude zábavné stavění kostek na čas či poslepu, nebo stavění na téma a vyhodnocení nejlepšího modelu a podobně,“ říká Kateřina Hirschová, organizátorka projektu. Druhou část Kostkolandu je muzeum. Návštěvníci se mohou těšit na Egypt, středověká a současná města, vesmírné základny, na modely z oblíbených filmových scén či na ropnou plošinu. K vidění bude však i Staroměstská radnice i ŠKODA 860 Cabriolet.

„Největší zájem čekáme o interaktivní modely, například funkční kolejiště s vláčky, jež je na ploše 2 x 8 metrů,“ říká Radovan Pekárek z fóra Kostky.org, které pod sebou sdružuje dospělé příznivce skládání z Lega, Adult Fans of Lego, takzvané AFOLy. Jak přitom uvádí, práce na jednotlivých modelech zabere desítky až stovky hodin, nutnost nastudovat mnoho plánů a návrhů, náročné je také zajistit potřebné dílky Lega.

„Například model Staroměstské radnice se skládá z více než 60 000 kostek Lega a vlastní výstavba zabrala přes 100 hodin,“ uvádí Radovan Pekárek. K nejnáročnějším objektům patří velké, mnohametrové modely reálných staveb či krajiny, které se mohou skládat až z milionu dílků, a jejich realizace zabere mnoho stovek hodin.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kostkoland a muzeum Lega...

Volcano Spa HotelPraha (940 metrů)

Villa Seven HillsPraha (3.6 km)

Villa St. TropezPraha (4.6 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (5.5 km)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (5.5 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (4.9 km)