Tomáš Umlauf: Lifestyle

Tomáš Umlauf: Lifestyle

Termín: 15.4.2016 27.6.2016

15dub - 27čer celý den

Žánr: výstavyFotografie


Výstava fotografa a poutníka Tomáše Umlaufa představí několik desítek černobílých fotografií pořízených analogovým fotoaparátem. Autor zachycuje okamžiky své doby a fotografie je pro něj jakousi formou osobního deníku.

Jeho koncepce tvorby je zcela bez pravidel, blízko chaosu a zdánlivého nepořádku. Tak dokumentuje krajiny vedle lidí, časově a tematicky odlišné události a věci, které často nemají nic společného. Kompozice obrazů sestavuje náhodně, intuitivně a až zpětně v nich hledá smysl a souvislosti.

Sám autor ke své tvorbě dodává: „Dostal jsem dar od svých rodičů. V mém dětství máma neustále sestavovala fotoalba a můj otec vymýšlel cesty do neznámých krajů. Tento jejich zvyk a zvědavost ovlivnily mou tvorbu a já pokračuji. Zachovávám i původní tradici analogových fotek. Fotografie je můj lifestyle.“

Tomáš Umlauf (*1963) je český fotograf a cestovatel, který v roce 1969 emigroval se svou rodinou do Švýcarska. Jeho první černobílé fotografie vznikly při jeho cestě na motorce po Španělsku v roce 1985. Studoval sociologii v Curychu a svou první výstavu fotografií realizoval v Belfastu v Irsku. Vystavoval také v New Yorku, Curychu, Budapešti a několikrát v Praze. Za svůj život procestoval více než 90 zemí na 5 kontinentech.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Tomáš Umlauf: Lifestyle

Výstaviště HolešovicePraha (1 111 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (2.6 km)

Wellness Hotel STEPPraha (2.7 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.6 km)
Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (2.9 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 468 m)