Dvě nová divadelní představení v angličtině v Praze

Dvě nová divadelní představení v angličtině v Praze

Adresa:

Praha 7, Komunardů 30

Termín: 11.6.2016
Vstupné:

250

Žánr: divadlodrama


Jak to vypadá, když se do něčeho pustí Drama Queens Project? O tom se po roce budou moci přesvědčit diváci v La Fabrice (11.–25. června) a v prostorách Jatka78 (28. a 29. června). Jedná se o divadelní projekt, který se zrodil na základě přesvědčení, že divadlo je mocným nástrojem k výuce jazyků.

Ta podstatná informace totiž hned v úvodu chyběla: Drama Queens Project se hraje v angličtině. Divadlo od skromných začátků na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy až do současnosti nepřestává překvapovat a inspirovat všechny zúčastněné. Vše započalo Žebráckou operou v roce 2009, kdy si dvojice režisérů Jat Dhillon a Martin Murín uvědomila, že divadlo herci skýtá vzácnou příležitost zažívat jazyk jako rodilý mluvčí prostřednictvím postav, svých rolí.

Původní záměr zlepšit znalost angličtiny přerostl ve vynikající divadlo. A divadelní zkoušky se postupně přenesly přímo do tříd na různorodých kurzech angličtiny od gymnázií po kurzy pro dospělé či workshopy, kde si oba režiséři vybírají nové herce, kteří by se mohli zapojit do dalšího divadelního kousku.

Po loňském Přeletu nad kukaččím hnízdem se letos chystají dvě představení: The Effect a DNA. Autorkou první z nich je Lucy Prebble a nechá diváky nahlédnout do tajemství lásky i deprese. Právě začalo testování nového antidepresiva a jeho případných nežádoucích účinků, do kterého se přihlásili dva mladí dobrovolníci.

Ti se do sebe zamilují. Hluboce. Může za to droga, kterou právě testují, nebo je to skutečná láska? Hra DNA zase vypráví o tom, jak hrozivé mohou být důsledky šikany. Adam byl naposledy viděn se skupinou šikanujících teenagerů, která se mu právě posmívala. Oni ale nemají v úmyslu se nechat z ničeho obvinit. Mají přece budoucnost.

A mají také mazaný plán. Autorem hry DNA je Dennis Kelly. Obě představení vznikla pod vedením režisérské dvojice Jat Dhillon a Martin Murín. Máte-li pocit, že byste se chtěli vnořit do angličtiny jinak než biflováním frázových sloves, vydejte se v červnu do La Fabriky či na Jatka78.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

29březen pátek 14:30

29březen pátek 15:00

29březen pátek 18:00

29březen pátek 19:00

Vysavač

, Václavské nám. 56 Divadlo

Ubytování v okolí akce Dvě nová divadelní...

Výstaviště HolešovicePraha (1 332 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (2.4 km)

Wellness Hotel STEPPraha (2.4 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.4 km)
Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (2.5 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 073 m)