Susanne Pfeffer: „Dělání výstav“ (přednáška)

Susanne Pfeffer: „Dělání výstav“ (přednáška)

Adresa:

Praha 1, Masarykovo nábřeží 32

Termín: 8.6.2016

8červen středa 19:00

Žánr: ostatní akcepřednášky


Německá kurátorka Susanne Pfeffer promluví o svých dosavadních výstavách a vztahu filosofie a umění. Společně s organizací Hope Recycling Station jsme do Prahy pozvali německou kurátorku Susanne Pfeffer, která zde bude hovořit a diskutovat o svých výstavách a vztahu mezi současným uměním a filosofií.

Jazyk / Sprache: Němčina s českým simultálnním překladem / Deutsch, mit der simultannen tschechischen Übersetzung Vstup: volný / Preis: Eintritt frei Susanne Pfeffer je ředitelka muzea Fridericianum v Kasselu a kurátorkou německého pavilonu nadcházejícího Benátského bienále.

Její výstavní trilogie „Speculation on Anonymous Materials“ (2013/14), „Nature After Nature“ (2014) a „Inhuman“ (2015) představila uměleckou produkci nové generace umělkyn a umělců zvané také post-internetová generace. Trilogií ukázala vzájemné vztahy post-internetového umění s nejnovejšími tendencemi ve filosofii jako je například na předmět se orientující ontologie a spekulativní materialismus.

Tyto výstavy, které byly německým svazem kritiků označeny za výstavy roku 2014/15, vyvolaly živou diskuzi, která je dodnes aktuální. Ve své přednášce „Dělání výstav“ naváže na tuto diskuzi. Večerem bude provázet německá výtvarná kritička Noemi Smolik, pocházející z České republiky. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

24duben středa 17:00

Start with children

, Vyšehradská 2075/51 Ostatní

Ubytování v okolí akce Susanne Pfeffer:...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (332 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (807 metrů)

ValentinskaPraha (878 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (207 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (419 m)