Přejít na stránky Ticketpro.cz

Heda Gablerová

Adresa:

Praha 1, Dlouhá 39

Termín: 15.11.2017

15listopad pondělí 19:00

Žánr: divadlo


Henrik Ibsen - Heda Gablerová - Uzdravující nenávist k současnosti, která ani dítě v matčině lůně nešetří. Ibsenova metoda zbavování se jedu vybrousila v Hedě téměř dokonalý diamant prázdnoty.

Uzdravující nenávist k současnosti, která ani dítě v matčině lůně nešetří. Ibsenova metoda zbavování se jedu vybrousila v Hedě téměř dokonalý diamant prázdnoty.

Heda Gablerová vyšla 16. prosince 1890. Doma v Norsku měla tato hra nejméně pozitivní ohlas ze všech Ibsenových pozdních her. Publikum a kritikové nejistě a zmateně prodlévali nad záhadnou postavou Hedy. List Morgenbladet tehdy hru komentoval následovně: „Když to všechno vezmeme v úvahu, sotva můžeme nazvat Hedu Gablerovou něčím jiným, než hrozným výplodem fantazie, samotným autorem stvořenou strašlivou postavou ženy, která nemá odpovídající vzor ve skutečnosti.“

Navzdory tomu byl o hru velký zájem doma stejně jako v zahraničí. 31. ledna 1891 měla Heda Gablerová světovou premiéru v Residenztheater v Mnichově. Další měsíc následovaly premiéry v Helsinkách, Berlíně, Stockholmu a Christianii. Hra je dnes jedním z nejpopulárnějších Ibsenových dramat.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Heda Gablerová

Tyn Yard ResidencePraha (344 metrů)

The Emblem HotelPraha (704 metrů)

ValentinskaPraha (821 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (400 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (603 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 138 m)