Brunch na Plechárně - hot dog theme

Brunch na Plechárně - hot dog theme

Adresa:

Praha 9, Bryksova 1002/20

Termín: 28.5.2016

28květen sobota 12:00

Žánr: ostatní akcegastrobrunch


Sobotní brunche na Plechárně pokračují! Připravili jsme pro vás luxusní gastro chuťovky pro hladová sobotní rána. Co budeme vařit tentokrát? Jezevčičí párky, teda pardon, HOT DOGY. Chystáte se dorazit? Napište nám na zeď události a rezervujte si své místo na brunch. Ať víme, s kolika místy můžeme počítat. Zn. aby zbylo na všechny.

A jak takový hot dog vůbec vznikl? Původně pocházel hot dog z Německa, kde se jmenoval "frankfurter" podle města Frankfurt v Německu. První "frankfurtery" se začaly prodávat v USA v šedesátých letech 18. století. Američané jim říkali dachshund sausages (jezevčičí párky). A jezevčík je pes s dlouhým tělem a krátkýma nohama původem z Německa.

"Dachshund sausages" byly nejdříve populární v New Yorku, speciálně na baseballu. Na zápasech, kde se prodávaly, muži chodili řadami diváků a vyvolávali: " Kupte si horké jezevčičí párky". Jednoho dne roku 1906 kreslíř vtipů jménem Tad Dorgan šel na baseball. Když viděl muže s horkými párky, dostal nápad na kresbu. Příští den se v novinách objevil jeho obrázek s houskou a jezevčíkem uprostřed. Dorgan nevěděl, jak se správně píše dachshund.

Pod kresbu napsal : "Kupte si hot dogy!" Kresba i nápis pod ní byly senzací. Když šel další den na baseball, prodavači chodili v řadách diváků a vyvolávali: "Kupte si hot dogy!"

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

29březen pátek 19:00

31březen neděle 19:00

9duben úterý 08:00

12dub - 13dubcelý den

Ubytování v okolí akce Brunch na Plechárně -...

Wellness Hotel STEPPraha (6.8 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (9 km)

Top Hotel PrahaPraha (9 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (9.5 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (10.9 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (9 km)