Akrylová malba aneb můj první obraz na plátně

Akrylová malba aneb můj první obraz na plátně

Termín: 4.6.2016
Vstupné:

1900 KČ

4červen sobota 10:00

Žánr: ostatní akceworkshop


V rámci jednodenního workshopu  Můj první obraz na plátně se dozvíte krůček po krůčku jak se dopracovat realizace Vaší myšlenky - realizace obrazu. Zkušený lektor, akademický malíř Petr Raška Vás povede postupně od hledání námětu, přes první skici až po výsledný skutečný obraz namalovaný barvami na plátně. Jednodenní workshop je určen jak pro úplné začátečníky, kteří nikdy nemalovali, nebo třeba malovali jako děti, tak pro pokročilé adepty malířství.

  • Možná jste se setkali někdy s okamžikem, kdy máte v hlavě myšlenku, pocit, že byste chtěli namalovat nějaký obraz, ale nevíte, jak na to, jak začít? Náš lektor Vás provede postupně výstavbou obrazu, ukáže Vám širokou paletu nástrojů, kterými jako umělec budete moc hrát. Seznámí Vás s jednotlivými výtvarnými technikami, popíše Vám jejich klady a upozorní na zápory.

V rámci workshopu, který je zaměřený na komponováni a stavbu obrazu, se každý účastník seznámí ze základními postupy při zpracováni konkrétní výtvarné myšlenky. Počínaje prvními náměty a nápady, přes výběr a zpracování materiálu pro rozvržení Vašeho díla, skicování a vytváření konečné předlohy pro obraz. Zaměříme se na schopnost ocenit a posoudit perspektivní myšlenku pro Váš obraz.

Během seznamování s touto „výtvarnou kuchyní“ projdeme všeobecné základy zákonů, zauvažujeme o jejich dodržování a záměrném porušování. Dalším krokem bude úvaha o správné volbě formátu pro realizaci Vašeho záměru. Budeme probírat výtvarné možnosti konkrétního materiálu, se kterým buď již rádi pracujete a nebo který by byl vhodný pro Váš obraz a jeho realizaci. V rámci tvůrčího workshopu budeme zkoušet různě technologické postupy, které mohou obohatit Vaše dilo a propůjčit mu "profesionální výtvarný" šmrnc.

  • Kde? Výtvarný ateliér na Praze 2 - Balbínova 28
  • Kdy? 10:00 - 17:00 (s pauzou na oběd)
  • Kolik? členský příspěvek C, (1900 Kč), veškeré pomůcky k dispozici
  • Rezervace místa: info@malovanikresleni.cz nebo Přihlášky a ceník
  • Připravované termíny:  13. 8., 1. 10., 12. 11. 2016 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Akrylová malba aneb...

Royal Court ApartmentsPraha (701 metrů)

Royal Court HotelPraha (1 052 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 112 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 043 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 051 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 251 m)